Estetski užitak u Sočiju: Vannesa Mae vozi veleslalom za Tajland!

Foto:Getty Images / Guliver image

FIS JE službeno potvrdio da će slavna violinistica Vanessa Mae predstavljati Tajland na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama koje počinju sljedećeg mjeseca u ruskom Sočiju.

Slavna tridesetpetogodišnja britanska violinistica, koja je svjetsku slavu stekla u devedesetim godinama prošlog stoljeća obarajući rekorde na američkim i britanskim top ljestvicama, u veleslalomu će predstavljati Tajland, zemlju podrijetla svoga oca. Mae će se natjecati u veleslalomu.

Na prošlotjednoj utrci u Sloveniji ostvarila je potrebnu normu za Soči, a njezin uspjeh ima dimenziju više ako uzmemo u obzir da je violinu zamijenila skijama prije samo tri godine.

Ana Jelušić, koordinator FIS-a za suradnju s medijima, komentirala je Vanessin ulazak u svjetsko skijanje: "Ispunila je sve uvjete. Naš sustav traži da starta na najmanje pet slaloma ili veleslaloma i to je ostvarila. Spustila je FIS bodove ispod 140.“

Zemlje koje nemaju natjecatelja među 500 najboljih na svijetu mogu na Igre poslati samo jednog skijaša ili skijašicu koji će nastupiti u tehničkim disciplinama ako ispune norme. Tajland je tu mogućnost iskoristio i slavna violinistica će debitirati na najvećoj smotri najboljih svjetskih skijaša.

Njezin nastup zasigurno neće ostati neprimijećen među mnogim ljubiteljima zimskih sportova. Ako ništa, onda doli estetskog užitka.

Pročitajte više