Eurobasket na Indexu: Pogledajte grčku pljusku prvacima i veliko slovensko slavlje protiv Italije!

Foto: Fiba Europe

BORBA za četvrtfinale Eurobasketa nastavljena je u skupini F, u kojoj je Hrvatska u 1. kolu drugog kruga potpuno razbila Finsku i skočila na prvo mjesto, ali samo nakratko

U drugoj utakmici dana Grčka je šokirala aktualnog prvaka Španjolsku pobjedom 79:75, a u večernjem derbiju Slovenija je pobijedila Italiju sa 84:77!

U prvom dijelu Slovence su predvodili Vidmar i Nachbar koji su sjajnim potezima držali publiku cijelu utakmicu na nogama.

Datome je nosio Talijane koji su u drugoj četvrtini ispustili vodstvo. Do kraja utakmice Slovenija je odličnom obranim, na krilima publike i odlične braće Dragić potopila Italiju sa 84:77.

Goran Dragić upisao je 22 poena i bio najbolji u ekipi Bože Maljkovića. Zoran Dragić skupio je 15 poena i 11 skokova, a Nachbar je dodao 13 poena. Kod Italije Gentile je briljirao sa 20 poena, Datome je dodao 16, Belinelli 11, a Aradori i Cusin po 10 poena. 

Italija je sljedeći protivnik Hrvatske, utakmica se igra u subotu u prvom terminu od 14:30.

Grčka šokirala Španjolsku

U drugoj utakmici dana Grčka je šokirala aktualnog prvaka Španjolsku pobjedom 79:75. Španjolci su bolje krenuli u utakmicu, a Grčka je odličnom igrom u drugoj i posljednjoj četvrtini prelomila utakmicu. Najzaslužniji za pobjedu Grčke bio je Spanoulis sa 20 poena, iako je toliko poena skupio i španjolski dvojac Fernandez - Gasol.

Hrvatska protiv Grčke igra u trećem kolu, 16. rujna.

Situacija u skupini je vrlo komplicirana. Italija, Slovenija i Hrvatska imaju po pet bodova, a Španjolska, Grčka i Finska po četiri.

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:

Eurobasket, drugi krug, 1. kolo, skupina F:

Hrvatska - Finska 88:63

Španjolska - Grčka 75:79

Slovenija - Italija 84:77

Poredak


Pročitajte više