Evo što Argentinci moraju napraviti da postanu novi prvaci svijeta

Foto: Hina

VEČERAS u Rio de Janeiru spušta se zastor na 20. Svjetsko nogometno prvenstvo. Preostala je još jedna poslastica, finale, koje će na Maracani odigrati dobro uštimani njemački orkestar i Argentina koju predvodi najbolji igrač današnjice, Leo Messi.

"Teško je probiti Argentinu"

Hoće li se u Riju plesati argentinski tango ili će do naslova doći moćni Elf saznat ćemo nešto prije ponoći.

"To su totalno dva različita stila nogometa. Argentina koja traži isključivo rezultat i Nijemci koji su dosta otvoreni i kroz tu igru i rade rezultat. U taktičkom smislu pred nama je vrlo teška utakmica za obje reprezentacije, a ono što mislim je da, obzirom na ulog u ovoj utakmici, neće biti puno golova", rekao je izbornik hrvatske mlade nogometne reprezentacije, Nenad Gračan, koji se ne slaže s većinom koja tvrdi da su Nijemci veliki favoriti.

"Nisam siguran da su Nijemci baš takvi veliki favoriti kako se piše ovih dana. Puno je teže probiti Argentinu, jer oni na takav način igraju na ovom prvenstvu, ne daju puno golova čekaju na potez Messija koji dobro igra na ovom SP-u i sigurno će i danas tako postaviti utakmicu. Kod Nijemaca strepljenje mora bit visoko, jer ne vjerujem da će brzo probiti obranu protivnika, kao što im se dogodilo s Brazilom", smatra Gračan.

Scoria: Nijemci neće igrati flaster na Messija

"Ne vjerujem da će Joachim Löw striktno pokrivati Messija. Oni imaju svoj stil igre i ne mijenjaju ga nikad, pa ni protiv igrača kao što je Messi", rekao je Gračan, a s njim se slaže i trener Slavena i poznati komentator Elvis Scoria.


"Vodit će se velika borba na sredini terena. Nijemci neće ukočiti Messija na način da stave flaster na njega, recimo Khediru ili Schweinsteigera. Moje je mišljenje da će Messija isključivo preuzimati stoperi", rekao je Scoria za Index.

"Argentinci su brzi i to nikako ne odgovara Nijemcima"

Scoria također ne vidi Njemačku kao izrazitog favorita.

"Kod Argentinaca ima jedna super stvar, a to je da su svim svojim protivnicima maksimalno skratili prostor. Recimo, kao protiv Nizozemske i Belgije. Za pobjedu protiv Njemačke, Messi i Higuain moraju odigrati fantastičnu utakmicu!", poručio je.

"Argentinci su brzi i to nikako ne odgovara Nijemcima. Protiv Belgije smo vidjeli kako su odlično zatvarali prazne prostore, a to je upravo forte njemačke reprezentacije. Nijemci su protiv Brazila odlično koristili te prostore i svi znamo kako je to završilo.

Dakle, ako Argentina uspije zatvoriti prazne prostore, ako spriječe Müllera i Özila da se priključuju iz drugog plana, Argentincima se šanse drastično povećavaju. Osim toga, Argentina će imati snažnu podršku s tribina, a moram naglasiti i još jednu bitnu činjenicu, a to je da na ovom SP-u nema nikakvih problema oko discipline u momčadi. Njemačka je možda lagani favorit, bilo bi mi drago da oni osvoje jer su možda i najviše zaslužili kada pogledamo njihove posljednje rezultate s velikih natjecanja, ali Argentinu ne smijemo otpisati tako olako jer i oni imaju sve adute", za kraj će Scoria.

Pročitajte više