FIBA demantira predsjednika organizacijskog odbora: Ukrajinci još nisu odustali od Eurobasketa

Foto: Guliver Image/Getty Images

EUROPSKI košarkaški savez u četvrtak je odbacio napise da je Ukrajina odustala od organizacije Europskog prvenstva 2015. godine zbog političke i ekonomske krize u toj zemlji.

FIBA Europa je priopćila da će na sastanku Upravnog odbora koji će se ovaj vikend održati Muenchenu "razgovarati o europskom košarkaškom prvenstvu 2015." te da je "iznenađena ovim napisima jer od Ukrajinskog košarkaškog saveza nisu dobili nikakvu službenu obavijest o tome".

Jučer je predsjednik organizacijskog odbora Markyan Lubkivasky izjavio da je teško u "sadašnjim uvjetima u Ukrajini organizirati prvenstvo na kojem bi trebale sudjelovati 24 države".

"Teško je organizirati Europsko prvenstvo u ovako teškim ekonomskim i političkim uvjetima. Naša zemlja nema pomoć stranih ulagača koji bi sagradili novu dvoranu, a uz to je organizacijski odbor suočen s nedostatkom vremena da se turnir organizira. Priprema takvog projekta je dug i složen proces koji obuhvaća planiranje sustava i cijeli niz organizacijskih mjera", kazao je jučer Lubkivasky.

Europski košarkaški savez je dodao da ih je predsjednik ukrajinskog saveza Oleksandr Volkov obavijestio da je Lubkivsky samo iznio svoje "osobno mišljenje" te da trenutačno radi na "reorganizaciji lokalnog organizacijskog odbora kako bi se optimizirale financijske potrebe i učinkovitije iskoristila sva sredstva s ciljem organizacije domaćinstva EP-a u košarci 2015.".

Pročitajte više