Francuska "nulom" izbacila Ekvador i izborila okršaj s Nigerijom

Foto: Hina

FRANCUSKA je "nulom" protiv Ekvadora izborila plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva kao prva momčad skupine E.

Francuski izbornik Didier Deschamps na legendarnu Maracanu u Rio de Janeiru izveo je momčad sa šest izmjena u početnoj postavi, u odnosu na sudar sa Švicarskom koju su "Tricolori" potopili sa 5:2. No, i takva Francuska uspjela je izdržati jak pritisak Ekvadora koji je od 50. minute igrao s igračem manje nakon isključenja svoje njihove najveće zvijezde Antonija Valencije.

Na kraju utakmice obje su momčadi ispraćene zvižducima zbog loše predstave. 

U prvom poluvremenu upisane su tek dvije šanse, po jedna na svakoj strani. U 37. minuti je zaprijetio francuski veznjak Pogba, a u 41. je udarac Ennera Valencije obranio vratar Lloris.

Golmani su imali najviše posla, a i Lloris i Dominguez zaista su se iskazali. Od 30 udaraca na gol na obje strane, 20 ih je išlo u okvir, a Dominguez je obrnaio čak 13 udaraca.

U 50. minuti Ekvador je ostao sa igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Antonio Valencia zbog brutalnog starta na Digneu. Ipak, odmah nakon toga Ekvador je mogao povesti iz kontranapada koji je pokrenuo Enner Valencia, ali je Noboa traljavo pucao.

Uslijedio je niz prilika za Francuze. Pogba je promašio tri, u 58., 73. i 89. minuti, Matuidi u 62., Benzema u 84., Remy u 87. minuti, te Giroud u sudačkoj nadoknadi.

Unatoč francuskoj dominaciji i igraču manje, Ekvador je u 82. minuti mogao zabiti iz kontranapada, ali je pokušaj Ibarre obranio Lloris.

Francuska će u osmini finala 30. lipnja u Brasiliji igrati protiv Nigerije, dok će dan kasnije Švicarska u Sao Paulu igrati protiv Argentine.
 
CRVENI KARTONI: Antonio Valencia (Ekvador, 50)
SUDAC: Noumandiez Doue (Obala Bjelokosti)
STADION: Maracana
GLEDATELJA: 74.000

EKVADOR: Dominguez - Paredes, Guagua, Erazo, Ayovi - Antonio Valencia, Minda, Noboa (Caicedo, 90) , Montero (Ibarra, 63), Arroyo (Achilier, 82) - Enner Valencia.

FRANCUSKA: Lloris - Sagna, Koscielny, Sakho (Varane, 61), Digne - Matuidi (Giroud, 67) , Pogba, Schneiderlin, Sissoko - Benzema, Griezmann (Remy, 79).

Pročitajte više