Francuska pregazila Honduras na krilima sjajnog Benzeme

Foto:Index; Guliver Images/Getty Images

FRANCUSKA reprezentacija zabilježila je svoju prvu pobjedu na SP u Brazilu. Na krilima raspoloženog Benzeme, slavili su protiv Hondurasa 3:0.

Lakše nego što se očekivalo, Francuska je s 3:0 u Porto Alegreu svladala Honduras i tako je uvjerljivo započela ovo svjetsko prvenstvo. Od početka je to bila jednosmjerna utakmica. Francuzi su se od prve minute nametnuli i u prvih dvadesetak minuta su imali nekoliko sjajnih prilika za vodstvo.
 
Najprije je jedan od najboljih igrača ove utakmice Matuidi u 15 minuti pogodio gredu, da bi isto napravio osam minuta poslije Griezmann. Tada je utakmica malo stala, a tempo Francuza su gušili igrači Hondurasa izrazito grubom, pa na trenutke i pogibeljnom igrom. Ipak, takav stil igre ih je koštao  i ključni trenutak utakmice dogodio se u 44 minuti, kada jedan od najiskusnijih na terenu, Winnston Palacios nesmotreno ruši Pogbu u svom kaznenom prostoru. Sudac je opravdano dosudio penal, a Palaciosu pokazao drugi žuti te ga isključio.v>
 
Nakon toga je sve bilo otišlo na stranu Francuza. Drugo poluvrijeme Francuzi su potpuno dominirali, a trenutak za povijest dogodio se u 48 minuti. Cabaye je sjajnom loptom pronašao Benzemu, a ovaj sa nekih 7, 8 metara pogađa vratnicu. Lopta se odbija od golmana Hondurasa Noela Valladaresa koji ju hvata negdje na samoj crti. Pitanje bi bilo što bi sudac presudio da napokon nije uvedena nova tehnologija na gol crti, popularno Oko sokolovo.
 

 Tek je nakon snimke ustanovljeno da je lopta ipak preška gol-crtu, a pogodak je priznat kao autogol honduraškog vratara. U 72. minuti Benzema je došao do drugog pogotka na utakmici, nakon blokiranog udarca i odbijene lopte snažno je pogodio gornji bliži kut vrata za 3:0.
 

U susretima 2. kola 20. lipnja sastaju se Francuska - Švicarska, te Honduras - Ekvador, dok je treće kolo na rasporedu 25. lipnja, a snage će odmjeriti Honduras - Švicarska, te Francuska Ekvador.
 



UOČI UTAKMICE

Deschamps uvjerava: Ovo je neka nova Francuska



Francuzi su pred početak SP-a ostali bez svog najboljeg igrača Francka Riberyja, ali izbornik Francuske Didier Deschamps smatra kako ima dovoljno kvalitetnih pojedinaca koji mogu zamijeniti francusku zvijezdu.

"Imali smo mjesec dana priprema i siguran sam da smo napravili sve što se moglo u tom roku", rekao je Deschamps.

Francuzi su prije četiri godine na SP-u doživjeli pravi fijasko. Ispali su iz skupine, međusobno se posvađali i osramotili pred cijelim svijetom.

"To je bilo prije četiri godine, ovo je neka nova Francuska koja će pričati samo na terenu. U svlačionici vlada pozitivna atmosfera, što je, naravno, odlična stvar. Opet, svi smo fokusirani na prvu utakmicu i želja nam je da pobjedom otvorimo prvenstvo kako bismo zadržali mir i koncentraciju", objasnio je Deschamps.

Kostarika je jučer šokirala favorizirani Urugvaj, što je dovoljno upozorenje za Francuze.

"Honduras nije bez razloga 33. reprezentacija svijeta. Oni su izrazito opasni, borbeni i jako agresivni. Godinama već igraju u istoj formaciji tako da su uigrani, zajednički se brane i sigurno nam neće biti lako", za kraj će Deschamps.

Luis Suarez: Mi nismo nasilnici!


Luis Suarez, ali ne slavniji Urugvajac, nego izbornik Hondurasa, smatra kako je njegova momčad borbena, ali ne i agresivna.

"Mi nismo nasilnici! Ne želim da mi ekipa bude etiketirana kao skupina agresivnih nogometaša. Mi smo samo borbeni, jer u svakoj utakmici želimo pobijediti. Poručujem svim našim protivnicima; morate se jako dobro potruditi ako nas želite pobijediti!", rekao je izbornik Hondurasa.

Iako već godinama igraju u formaciji 4-4-2, Suarez ne želi otkriti taktiku za Francuze.

"Izbornik ne smije pokazati svoje karte prije dvoboja", upozorio je Suarez.

Podsjećamo, utakmica između Francuske i Urugvaja na rasporedu je u 21 sat.

Pratite nas na Facebooku: 

 

Pročitajte više