Francuzi na putu do Đokovića: Čiliću se otvara ždrijeb do polufinala US Opena

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ je pobjedom u pet setova protiv Kukuškina izborio osminu finala US Openu, na kojem brani prošlogodišnji naslov i postavljen je za devetog nositelja.
 
> Kakva drama: Marin Čilić furioznim petim setom izborio četvrto kolo US Opena
 
Najbolji hrvatski tenisač je tako došao do niza od 10-0 na posljednjem Grand Slam turniru sezone, a u osmini finala igrat će protiv 27. nositelja, Francuza Jeremyja Chardyja. On je iznenadio Španjolca Davida Ferrera i izbacio ga sa 7-6 (6), 4-6, 6-3, 6-1.
 
Čilić i Chardy su dosad igrali dva puta. Hrvatski tenisač pobijedio je 2014. u Wimbledonu, a Chardy je bio bolji 2009. u Münchenu.
 
Ako izbaci Chardyja, slijede Tsonga ili Paire
 
Ukoliko izbaci Chardyja, Čilić u četvrtfinalu ide na boljeg iz međusobnog francuskog okršaja 19. nositelja Tsonge i nepostavljenog Pairea, koji igra turnir karijere.
 
Ždrijeb je to koji nije lagan, ali svakako nudi priliku za proboj barem do polufinala. Tamo bi Čilića, pak, čekao vjerojatno najteži mogući zadatak, odnosno okršaj s najboljim igračem svijeta Novakom Đokovićem.
 
Nole u osmini finala igra protiv Bautiste Aguta, a pobjednik tog para križa se s pobjednikom ogleda između Fogninija i Lopeza.

Pročitajte više