Francuzi slave suradnju Srbina Biševca i Lovrena, a Vaha ističe: Ovo je mali korak rehabilitacije odnosa



SRBIN Milan Biševac i Hrvat Dejan Lovren trebali bi danas popodne protiv Ajaccioa po prvi put zajedno voditi obranu Lavova u francuskoj ligi.

Dejan Lovren bio je glavni odgovorni za prelazak srpskog reprezentativca iz PSG-a na Gerland, a sada će dva prijatelja napokon dobiti priliku zaigrati od prve minute, pišu francuski mediji.

29-godišnji Biševac tri godine branio je boje Crvene Zvezde da bi 2007. godine prešao u Lens. Tri sezone potom je igrao u Valenciennesu da bi prošle godine igrao za klub s Parka Prinčeva.

Spominje se kako bi njihovo partnerstvo u obrani moglo jako odjeknuti na prostoru Balkana zbog rata nakon raspada Jugoslavije, a cijelu stvar prokomentirao je nekadašnji trener PSG-a, ali i Dinama Vahid Halilhodžić.

"Ovo je velika stvar i pravi način da se pokaže kako igrači iz različitih dijelova bivše Jugoslavije mogu živjeti u funkcionirati zajedno. Sport ima veliki utjecaj na društvu i može pripomoći smanjivanju tenzija među narodima", rekao je Vaha.

"Ovo je možda mali korak rehabilitaciji, ali u svakom slučaju pravi put za sve igrače s prostora bivše Jugoslavije, koji že zauvijek ostati obilježeni ratom koji je pogodio to područje", dodao je.

Pročitajte više