GSP uništio Diaza na svom terenu, Hendricks napokon izborio izazivačku poziciju!

Screenshot

PRVAK UFC-a Georges St. Pierre je noćas u svom Montrealu ponovno dokazao da mu nema ravna u velter kategoriji. Kanađanin je u glavnoj borbi UFC-a 158 nakon pet uvjerljivih rundi svladao izazivača Nicka Diaza i tako još jednom obranio pojas prvaka.

Od početka pa do samog kraja, main event UFC-a 158 je išao isključivo u jednom smijeru - onom koji je zamislio Georges St. Pierre. Njegovo superiorno hrvanje kombinirano s odličnim rušenjima i kontrolom protivnika na parteru, bili su prevelik zalogaj za starijeg brata Diaz. Meč je u mnogome podsjećao na nedavni dvoboj Natea Diaza i Bensona Hendersona gdje je potonji dominirao svih pet rundi na sličan način kao i noćas kanadski prvak. Diaz jednostavno nije imao nikakve šanse protiv superiornijeg hrvača veće fizičke snage i sjajno razrađene taktike.

"Nisam s njim htio ostati na nogama i izmjenjivati udarce s distance jer se radi o najboljem boksaču u MMA svijetu. Teško je spremiti sve aspekte borbe za ovako kvalitetnog protivnika", izjavio je nakon meča novi-stari prvak i dodao:

"Diaz je odradio odličan posao promoviranja borbe i za to mu hvala. On je dobar momak, a ja mu ništa nisam zamjerio. Sve je to samo posao."

Diaz je nakon meča izgledao i zvučao potpuno uništeno. Doveo je u pitanje nastavak karijere.

"Trebam raščistiti sam sa sobom želim li ovo raditi ili ne. Da budem iskren, čini mi se da nemam više ono nešto u sebi", izjavio je poraženi.

U co-main eventu večeri Johny Hendricks je pobijedio Carlosa Condita u meču za pamćenje. Oba borca su u kavezu ostavili posljednju kap krvi i znoja da bi na kraju sudačka odluka ipak otišla Hendricksu. U očima djeljitelja pravde vjerojatno su presudila njegova sjajna rušenja i odlična hrvačka kontrola na parteru. MMA javnost se nada da je ovom pobjedom Hendricks napokon zaslužio izazivačku poziciju s obzirom kako je dojam da jedino on u ovom trenutku može ugroziti nedodirljivog Kanađanina.

Spomenimo i sjajnu i vrlo vrijednu pobjedu Jake Ellenbergera u dvoboju s bivšim Strikeforce prvakom Nateom Narquardtom. Ellenberger je već u prvoj rundi uspio povezati ručne tehnike i sjajnom lijevicom, a zatim i desnicom nokautirati povratnika u UFC. Ovo je Marquardtu drugi težak poraz zaredom nakon što je na zadnjem povijesnom turniru Strikeforce promocije izgubio svoj naslov od Tarreca Saffiedinea.

UFC 158: GSP vs. Diaz

Georges St-Pierre defeated Nick Diaz by Jednoglasna odluka sudaca (50-45, 50-45, 50-45)
Johny Hendricks defeated Carlos Condit by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Jake Ellenberger defeated Nate Marquardt by KO (1R, 3:00)
Chris Camozzi defeated Nick Ring by Podijeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)
Mike Ricci defeated Colin Fletcher by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Uvodne borbe:

Patrick Cote defeated Bobby Voelker by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Darren Ellkins defeated Antonio Carvalho by TKO (1R, 3:06)
Jordan Mein defeated Dan Miller by TKO (1R, 4:42)
John Makdessi defeated Daron Cruickshank by Unanimous Decision (29-28, 29-28, 29-28)
Rick Story defeated Quinn Mulhearn by TKO 1R, 3:05)
TJ Dillashaw defeated Issei Tamura by KO (2R, 0:37)
George Roop defeated Reuben Duran by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 30-27)

Pročitajte više