Gerrard nasljeđuje Beckhama: Penziju će dočekati u Galaxyju za 5 milijuna eura godišnje

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAKO stvari stoje, legendarni kapetan Liverpoola, Steven Gerrard gotovo sigurno napušta Redse i Premiership te se seli u SAD. 
 

 
Unatoč njegovim izjavama koje je dao u opsežnom intervjuu za ''Liverpool Echo'' o svojoj bezuvjetnoj ljubavi prema kultnom klubu s Anfielda, kako stvari stoje, Gerrard bi već danas trebao potpisati ugovor s LA Galaxyjem i zaigrati u Major League Soccer. 
 
Brendan je sjajan trener, rastati ćemo se prijateljski
 
Gerrard je cijeli svoj život proveo na Anfieldu i sam je priznao da mu je odluka o napuštanju Liverpoola bila najteža u karijeri. Razgovor s trenerom Rodgersom samo je ubrzao njegovu odluku.
 
''Unatoč tome, nema zle krvi između nas. Štoviše, želio sam da Brendan prvi sazna moju odluku. Rastat ćemo se prijateljski. Brendan je fantastičan trener i samo mi je žao što nisam i prije imao čast raditi s njim'', rekao je Gerrard, koji je dodao da su mu godine provedene na Anfieldu nešto najljepše što mu se moglo dogoditi u životu.
 
''Sve ono što sam ovdje doživio, sva sjećanja i iskustva čine me nevjerojatno sretnim. Liverpool je moj dom, moja ljubav i vjerujem da ću mu jednom u životu ponovo služiti. Uvijek ću biti najveći navijač Liverpoola'', rekao je kapetan Redsa i dodao:
 
Liverpool, jedina prava ljubav
 
''Liverpool je moj grad, no mislim da neće biti loše što ću malo promijeniti sredinu. Znate, život profesionalnog nogometaša nije baš svaki put tako sjajan i ugodan. Ja sve ove godine tu ne bih mijenjao za ništa, ali nekada je teško s djecom izaći vani, otići u restoran ili kino. To jesu sitnice, ali s vremena na vrijeme mogu biti teške. Zato mislim da će mi nova sredina dobro doći. Bit će sjajno iskustvo probati nešto novo, novu zemlju, novu kulturu'', zaključio je Gerrard i s tim gotovo pa sigurno stavio točku na i odluke da se seli na američki kontinent.
 
La Galaxy izvjestan, ali ga hoće bivši Peleov i sadašnji Raulov klub, NY Cosmos
 
Prema pisanju otočkih medija, Gerrard bi trebao danas potpisati u Londonu ugovor  s klubom iz Los Angelesa na 18 mjeseci, koji mu garantira čak pet milijuna eura godišnje.
 
Međutim, u priču se uključio i nekoć slavni Cosmos iz New Yorka, koji bi također volio imati Gerrarda u svlačionici u kojoj već stoluje jedna bivša superzvijezda – Raul.
 
"Ako je Steven Gerrard zainteresiran zaigrati za New York Cosmos, mi definitivno želimo igrača njegovog kalibra u klubu", rekao je trener Cosmosa Giovanni Savarese.
 

Pročitajte više