Golijada na Dragau: Stopostotni Porto slomio Dinamo Kijev



U TREĆEM kolu Lige prvaka Porto je na domaćem terenu svladao kijevski Dinamo 3:2. U fantastičnoj utakmici odigranoj na Dragau, igrači Vitora Pereire zadržali su stopostotni učinak u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.

Upravo je domaćin u 15. minuti poveo preko Varele. Lucho Gonzalez pobjegao je svom čuvaru Hačeridiju te fino uposlio Silvestrea Varelu, koji je glavom ubacio loptu u mrežu.


Međutim, gosti nisu ostali dužni, već su odmah u 21. minuti izjednačili preko Guseva. Veloso je ubacio iz kornera u peterac gdje je Gusev bio najviši u skoku.


U 36. minuti proradila je ubojita veza Martinez - Rodriguez. Naime, Rodriguez je odličnim dodavanjem proigrao Martineza koji se odlično snašao između dva čuvara i pospremio loptu iza Šovkovskog. Na 2:2 vratio je Brown nakon što ga je fantastičnom loptom proigrao Jarmolenko, ali gosti iz Kijeva primili su treći pogodak u 78. minuti. Pogodak je zabio nezaustavljivi Martinez.


Ognjen Vukojević od prve je minute zaigrao protiv Porta, dok je Niko Kranjčar ušao u 84. minuti. Porto je prvi u skupini A s devet osvojenih bodova, dok je Dinamo Kijev treći s tri boda na kontu.

Porto - Dinamo Kijev 3:2

Pročitajte više