Goluža objasnio zašto je Zagreb zapeo u polufinalu SEHA lige

Foto: Hina

SEHA liga došla je do same završnice. Preostalo je još samo odigrati utakmicu za prvaka između Vardara i Meshkova, te susret za treće mjesto između CO Zagreba i Tatrana. Turnir u Novom Sadu prati i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža koji je pokušao naći opravdanje za težak poraz Zagreba u polufinalu od Vardara. Doduše, Goluža ne slovi za stručnjaka za polufinalne utakmice, ali svejedno dao je mišljenje zašto Boris Dvoršek i njegova momčad nisu uspjeli srušiti Vardar.

"Zagreb nije imao dovoljan broj jakih utakmica u posljednje vrijeme", rekao je izbornik i dodao:

"I to se vidjelo. Vidjelo se od početka da im nedostaje malo agresivnosti i brzine. Vardar nije dobro ušao u utakmicu i mislim da je Zagreb to trebao malo bolje iskoristiti. Poslije je došao na dva pogotka prednosti, međutim, prokockao je dvije, tri izgledne prilike. Vardar je iskusna ekipa koja cijelu sezonu igra dobro i ima puno više tih utakmica nego Zagreb". Goluža je u Novom Sadu s misijom provjere forme reprezentativnih kandidata o kojima nije želio poimence govoriti.

"To je sve bilo na momente da tako kažem. To su sve bili bljeskovi, međutim, ne treba to sve gledati kroz ovu utakmicu. Treba se sagledati cijelu godinu. Nije bilo loše, napredak postoji, međutim, znate kakvi smo mi, mi smo malo i nestrpljivi, a sigurno da ovakvim mladim ekipama kao što je Zagreb treba puno rada, ali isto tako i strpljenja i razumijevanja sa strane", kaže Goluža, a nije jasno je li ovim odgovorom mislio i na srednjeg vanjskog Igora Karačića, koji je ove sezone u Vardaru jednostavno nezaustavljiv. Nakon što je napunio mrežu aktualnog prvaka Europe HSV-a, Karačić je uništio Zagreb sa osam pogodaka. 

Goluža o ždrijebu kvalifikacija za Euro 2016.: "Norveška bi nam mogla predstavljati problem"

U Varšavi je jučer bio ždrijeb kvalifikacijskih skupina za EURO u Poljskoj 2016. godine. Hrvatska je u skupini s Norveškom, Turskom i Nizozemskom i smotra najboljih rukometaša Europe ne bi nam smjela promaknuti. Sličnog je razmišljanja i Goluža.

"Ždrijeb je takav. Mi na to ne možemo utjecati, međutim, moram reći da je grupa ok. Naš jasan cilj je da se plasiramo, zauzmemo što bolju poziciju, ne treba tu puno mudrolije". Podsjetimo da po dvije prvoplasirane i najbolja treća iz svih sedam skupina ide izravno na EURO, a po mišljenju našeg stratega, "nama bi problem mogla predstavljati jedino reprezentacija iz Skandinavije".

"Norveška je dobra reprezentacija, to je pokazala i na ovim svim turnirima do sada i na zlatnoj ligi. To je ozbiljan protivnik. Što se tiče Nizozemske i Turske, ne želim nikoga podcjenjivati. Moramo se pripremati kao do sada, razmišljati u jednom pravcu, plasirati se i zauzeti prvu poziciju", kazao je Goluža. Satnica završnog dana Final Foura SEHA Lige u Novom Sadu:

Nedjelja:

za treće mjesto: 16.00 Zagreb - Tatran Prešov

finale: 18.30 Vardar - Meshkov Brest

Pročitajte više