Guardiola: Barcelona nije samo Messi! Enrique: Posao još uvijek nije gotov

Foto: Hina

PEP GUARDIOLA kratko se obratio medijima nakon poraza od Barcelone. Španjolac neće po dobrom pamtiti povratak na Camp Nou. Njegova momčad izgubila je 3:0 i male su šanse da će izboriti finale u Berlinu.

"Nemam što poručiti igračima osim da sam ponosan na njih. Protekla tri mjeseca borili smo se s ozljedama, raznim problemima, ali to nas nije zaustavilo da osvojimo Bundesligu i dođemo do polufinala Lige prvaka", rekao je Guardiola u uvodu.

"Ne bih htio izdvajati Messija"

Bavarci su se držali sve do 77. minute kada je sve krenulo nizbrdo. Prvo je Messi u razmaku od tri minute postigao dva pogotka, a zatim je Neymar u posljednjim sekundama zabio za konačnih 3:0.

"Znali smo što nas čeka. Barca je vrhunska momčad koja je u sjajnoj formi. Ipak, smatram da je napad najbolja obrana. Htjeli smo kontrolirati utakmicu, ideja je bila da izoliramo Messija. 15 minuta bili smo udaljeni od vrlo dobrog rezultata", rekao je Guardiola, koji nije htio izdvojiti Messija kao ključnog igrača.

"Ne bih htio izdvajati Messija, jer Barcelona nije samo Messi. Oni imaju vrhunske igrače poput Neymara i Suareza", zaključio je.

Enrique: Sjajan rezultat koji nas vodi u finale Lige prvaka

S druge strane, Luis Enrique bio je itekako zadovoljan.

"Pep je bio odan svom stilu igre, baš kao što smo mi bili odani našoj filozofiji. Iskreno, ne mogu se sjetiti da je Bayern imao koju šansu, osim one Lewandowskog u prvom poluvremenu. To vam samo govori kakvu smo utakmicu odigrali. Ovo je sjajan rezultat, onaj koji nas vodi u finale Lige prvaka. Međutim, posao još uvijek nije gotov. Čeka nas vrlo teško gostovanje u Njemačkoj", poručio je trener Barcelone.


Uzvrat je na rasporedu 12. svibnja.

Pročitajte više:

> Ovacije Rakitiću koji se poigrao sa Schweinsteigerom

> Rakitić hvali Čarobnjaka: Nitko kao Messi

> Pique: Bayern nam je jedva zaprijetio, a Messija ne možete zaustaviti

> Genijalni Messi poslao Barcu u finale: Pep je u pravu, nema trenera i taktike koji će ga zaustaviti

> Messi ponovno preskočio Ronalda

> Pogledajte još jednom Messijevu čaroliju

Pročitajte više