Guardiola stiže na Santiago Bernabeu: Zadnji koji je srušio Real u Madrid želi ponoviti svoj podvig

Foto: Guliver Images/Getty Images

REAL MADRID nije izgubio u 17 utakmica odigranih u Ligi prvaka na svom terenu. Kraljevi na Santiago Bernabeu broje 15 pobjeda i dva remija, a posljednji poraz doživjeli su 2011. godine kada ih je Barcelona u prvoj utakmici polufinala pobijedila s 2:0. Tu Barcelonu vodio je Pep Guardiola, koji će večeras s Bayernom od 20:45 sati pokušati prekinuti taj niz.

"Prvenstveno, sretan sam što ponovno igram u polufinalu Lige prvaka. Nadam se da ćemo odigrati onako kako najbolje znamo u ove dvije utakmice i da ćemo postići dobar rezultat", rekao je diplomatski u uvodu Guardiola.

"Moja pozitivna statistika na Bernabeu nema nikakve veze s ovim klubom kojeg danas vodim. Sve te uspjehe ostvario sam u neko drugo vrijeme s nekim drugim klubom. Bayern nema veze s time", upozorio je bivši trener Barcelone.

Što je Real bez Ronalda i Balea?

Dan uoči utakmice trener Reala Carlo Ancelotti priznao je kako nije siguran hoće li Ronaldo biti spreman za prvi polufinalni okršaj s Bayernom, a nakon popodnevnog treninga doznao je kako možda i Gareth Bale neće biti spreman za utakmicu.

"Volio bih da Ronaldo igra protiv nas. Mi igramo za navijače koji žele gledati spektakl, a Ronaldo je igrač koji to nudi. Međutim, Real može igrati i bez njega, a vjerujem da će u tom slučaju igrati u formaciji 4-3-3 ili 4-4-2, kao što su igrali u finalu Kupa Kralja", otkrio je Guardiola.


"Ronaldo je možda njihov najbolji strijelac, ali tu su i Isco, Benzema, pa zatim vrhunski igrači koji Realu daju jednu stabilnost poput Ramosa, Alonsa, Modrića. Luka često zna podvaljivati dubinske lopte. Na nama je da zaustavimo njihovu igru, da ih agresivnim pristupom izoliramo", objasnio je Guardiola.

"Ponosan sam na svoju ekipu"

Bayern je ove sezone uzeo dvije titule, a Bavarci se sada nadaju da će ove sezone obraniti naslov europskih prvaka, što još nikome nije pošlo za rukom u povijesti Lige prvaka.

"Teško je pobjeđivati u Ligi prvaka, ovdje igraju samo najbolji. Ponosan sam na svoju ekipu. Naslov prvaka Njemačke obranili smo u ožujku, osvojili smo Njemački kup, a nadam se da ćemo isti uspjeh napraviti i u Ligi prvaka", za kraj će Guardiola.

Očekivani sastavi:

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Modrić, X. Alonso, Di Maria - Bale, Benzema, Ronaldo

Bayern: Neuer - Alaba, Dante, Boateng, Lahm - Martinez - Robben, Schweinsteiger, Kroos, Ribery - Müller

Pratite nas na Facebooku:

 

Pročitajte više