HNS taji tko je bio pozitivan na doping testu i koje su kazne dobili osuđeni za namještanje utakmica

DISCIPLINSKA komisija HNS-a na jučerašnjoj sjednici u Rusanovoj donijela je odluku o izricanju kazni treneru Vinku Šaki te igračima Danijelu Mađariću i Mariju Darmopilu zbog lažiranja utakmica. U HNS-u nisu htjeli otkriti visine kazni već će to objaviti nakon što se okrivljenicima uruče odluke.

Svoj trojici prijeti doživotni izgon iz nogometa. Bivši trener u Dinamovoj omladinskoj školi Vinko Šaka te nogometaši Međimurja Mario Darmopil i Danijel Mađarić osuđeni su zbog namještanja utakmica u aferi Offside. Šaka, koji je priznao krivnju, osuđen je na godinu dana i dosuđeno je da sa Slovencima Admirom Suljićem i Dinom Lalićem mora vratiti milijun eura koliko se procjenjuje da su zaradili namještanjima utakmica, odnosno klađenjem na susrete za koje su prethodno u dogovoru s nogometašima dogovorili ishode i rezultate do najsitnijih detalja. Darmopil i Mađerić osuđeni su na osam, odnosno sedam mjeseci zatvora.

HNS je na sjednici donio odluku i o zabrani igranje u trajanju od šest mjeseci za jednog igrača iz Prve HNL, no još ne žele reći o kome se radi. Suspendiran je jer bio pozitivan na doping testu. "Ne radi se o sredstvu koje mu je moglo poslužiti povećanju psihofizičkih sposobnosti niti poboljšati njegovu sportsku sposobnost. Prekršaj je manjeg opsega i intenziteta i ne predstavlja društvenu opasnost", napominju iz HNS-a.

Identitet igrača otkrit će ako prvostupanjska odluka o kažnjavanju bude potvrđena.

Pročitajte više