Hajduk bez obrane uz pun Poljud lovi prvu pobjedu protiv Dinama još od 2009. godine

Foto: Cropix

MLADA momčad Miše Krstičevića nema iskustvo igranja derbija, ali ima želju, borbenost i Torcidu iza sebe.

> Dinamo je uspješniji, ali Poljud je velika Hajdukova prednost

> Špaco: Hajduk ima ritam i ambijent, zato će pobijediti!

> Krstičević najavio "borbu sjevera i juga": Dinamo ima podršku HNS-a, ali mi ćemo razveseliti Dalmaciju!

> Jurčić poručio Krstičeviću: Na Hajdukovu agresivnost, Dinamo će uzvratiti istom mjerom!

"Hajduk se nije branio protiv Intera, pa neće ni protiv Dinama"

Sjeverna tribina Poljuda već je prvog dana prodaje ulaznica rasprodana, a dolazak Dinama mogao bi napuniti i cijeli stadion. Hajduk je u susretu protiv Slavena ostao bez stoperskog tandema Jonjić - Milović, a derbi će propustiti i Maloča. Ipak, trener Mišo Krstičević ima recept za uspjeh.

"Agresivno i napadački. Nemamo obranu? Pa, ionako se nikada nismo branili, čak ni protiv Intera", rekao je Krstičević kojem će, kao i mnogim njegovim igračima, ovo biti prvi poljudski derbi.

Hajduk je posljednji put slavio bez Torcide

Krunoslav Jurčić odlaskom Vide u kijevski Dinamo ima probleme u obrani (Tin Jedvaj bi trebao odigrati prvi derbi u paru sa Šimunićem), a transferom Matea Kovačića i veliku rupu u veznom redu. Osim toga, Modri imaju i problem s osvajanjem Poljuda, posljednji put su Hajduk u gostima pobijedili 2007. godine kada su u sastavu imali Luku Modrića i Marija Mandžukića.

I Bijeli su dugo bez pobjede u prvenstvu protiv Dinama, od listopada 2009. godine. Zanimljivo, tada je Hajduk slavio bez Torcide koja je bojkotirala utakmicu na Poljudu i gledala je na Starom Placu.

 

 

Derbi na Maksimiru je imao sve, neka se isto ponovi i na Poljudu

U posljednjem derbiju slavio je Dinamo 3:1 na Maksimiru. Konačno je to bio derbi koji je imao gotovo sve, a Modri su slavili preokretom nakon što je Mijo Caktaš u 35. sekundi doveo Hajduk u vodstvo. Sammir, koji je nekoliko dana prije derbija dobio poziv u reprezentaciju, postigao je dva gola, a Duje Čop je bivšem klubu dodao jedan.

Hajduk pobjedom ima priliku prići Dinamu na pet bodova i napraviti prvenstvo zanimljivim. Dinamo bi pobjedom, prvom Jurčićevom na Poljudu, vjerojatno osigurao osmi naslov prvaka zaredom.

Očekivani sastavi:

Hajduk: Blažević, Oremuš, Nižić, Milić, Jozinović, Lima, Andrijašević, Vršajević, Caktaš, Maglica, Vuković

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez, Leko, Brozović, Ademi, Sammir, Čop, Krstanović

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Start: 18 sati Poljud

Pročitajte više