Hajduk dobro prošao: Zbog baklji kažnjen jednom europskom utakmicom bez publike, Uefa tražila dvije



UEFINA Komisija za žalbe odbila je žalbu Hajduka na odluku njene disciplinske komisije i potvrdila kaznu Bilima od jedne utakmice bez publike na utakmici europskog kupa, a zbog bakljada Hajdukovih navijača na domaćim ljetnim utakmicama pretkola Europa Lige protiv Skonta i Intera.

Hajduk je tako dobro prošao nakon što se našao između čekića i nakovnja Uefinog "sukoba interesa", jer jedna njena institucija ju je "nepravomoćno osudila" i tražila rigorzonu kaznu (dvije utakmice bez gledatelja), a druga je odbila udovoljiti tom traženju i Hajduk je kažnjen samo jednom utakmicom bez gledatelja i 30 tisuća eura kazne za utakmicu protiv Skonta.

Na Poljudu su strahovali od goreg scenarija, jer Hajduk je recidivist u pirotehničkim prekršajima, a pod uvjetnom je kaznom još od jeseni 2010. i utakmice Europa Lige protiv Anderlechta.

Međutim, na Uefinom tapetu još nije bila kazna koja Hajduku neminovno slijedi za utakmicu Intera i Hajduka u Milanu, također zbog navijačke pirotehnike. S obzirom da je iz Torcidinog sektora na Meazzi itekako gorjelo, ovo definitivno nije konačna Uefina kazna za Hajduk.

Pročitajte više