Hajduk opet slomio zube na hrabrim Osječanima, Tudor: Nemamo igrača koju pravi razliku

Foto: HINA

I DRUGI put u sezoni splitski Bijeli nisu uspjeli svladati Osječane. Bijeli su pred deset tisuća ljudi na Poljudu poveli u 24. minuti preko Vršajevića, a samo sedam minuta kasnije Barišić je postigao zlata vrijedan gol Osijeka.

Neučinkovitost velika boljka Bijelih

Iako su Splićani zbog reprezentativne pauze imali puna dva tjedna mini priprema, momčad iz Gradskog vrta ponovno je protiv Tudorovih pulena odigrala izvrsno, otkinuvši im dva vrlo važna boda u borbi za naslov prvaka. Hajduk je tako upisao peti prvenstveni remi i tako dao priliku Modrima da im eventualnom pobjedom u Puli odmakne četiri boda. Tudor je protiv Osječana poslao na travnjak momčad u sastavu Kalinić, Milović, Vršajević, Anđelković, Pašalić, Maglica,  Maloča, Jozinović, Nižić, Sušić, Kouassi i dobro je to izgledalo, barem u uvodnim minutama dvoboja, kad su se prilike pred golom Mikulića redale kao na tekućoj vrpci. Opet je međutim iskrsnula stara boljka Bijelih, nevjerojatna neučinkovitost.

Eurogol Vršajevića za vodstvo Hajduka

Evo kako je to izgledalo. U 11. minuti Hajdukovci su prvi put zaprijetili preko Sušića, čiji udarac s ruba kaznenog prostora otišao poviše gola. Nakon duge opsade gostujućeg gola, Kouassi je u 20. minuti dodao do Pašalića, čiji udarac s 15-tak metara otišao nebu pod oblake. I onda u 24. minuti Splićani su poveli. Anđelković je poslao sjajnu dubinsku loptu s centra, Vršajević je primio  na rubu kaznenog prostora i spektakularnim udarcem svladao Mikulića. Nakon gola domaćini su navalili svim silama, međutim izvrstan je bio osječki vratar. U 26. minuti Kouassi je proigrao Maglicu, koji je sam izašao pred osječkog vratara, no nije ga uspio prevariti.

Osječani zabili iz praktički jedinog udarca na gol

Tri minute kasnije Maglica je vratio asistenciju Bjelokošćaninu, koji iskosa lijevo pucao u vanjski dio mreže. U jeku najveće navale Hajduka, gosti su zabili iz prvog udarca na gol. Šorša je ubacio s desne strane, Barišić sam ostao na deset metara i nije mu bilo teško matirati Kalinića. Šokirane domaćine mogao je dvije minute kasnije Barišić sasvim potopiti, no njegov udarac s pet metara otišao je ravno u vratara Hajduka. Posljednju priliku u prvom poluvremenu upisali smo u 39. minuti kada je Vršajević je glavom proslijedio loptu za Kouassija, koji je sam izašao na Mikulića, međutim opet je bolji bio vratar gostiju.

Jalova inicijativa Splićana u drugom poluvremenu

Izjednačenih snaga otišlo se na odmor, a početkom nastavka prva je prilika pripala Hajduku. Sušić je okušao udarac s dvadesetak metara, no nije bio precizan. U 54. Vršajević je nakon ubačaja s lijeve strane u padu pucao, ali ni on nije bio točan. Šest minuta kasnije i Pašalić je odlučio udarcem svladati Mikulića. Bezuspješno. Do kraja susreta imali su Splićani još nekoliko poluprilika preko Pašalića i Kouassija, međutim lopta jednostavno nije htjela u gol. Mogli su štoviše gosti uzeti i sav plijen sa Poljuda, kada je Dugandžić u kontri sam izašao na Kalinića, no nije bio precizan.

Tudor: Jako sam razočaran, zaslužili smo pobjedu

Nakon susreta trener Bijelih bio je vidno nezadovoljan:"Normalno da sam razočaran, prije svega rezultatom jer smo zaslužili pobjedu. Imali smo puno više šansi pa umjesto da bude 3:0 i riješena utakmica, oni nam stvore jednu prigodu za konačnih 1:1. To je nogomet, jasno da mi je žao. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, drugo lošije jer su oni igrali bunker, javile su se boljke iz prošlosti gdje nemamo igrača koji može napravit razliku u takvim situacijama. Teško je igrati dopadljiv nogomet kada igrate protiv momčadi koja se povuče. Onaj koji ne realizira šanse, ne osvaja bodove. To je jedina istina. Ne mogu reći da je ovo bila neka lepršava predstava, ali bila je dovoljna za pobjedu".

Kulešević: Hajduk izgleda fantastično, može biti prvak

Trener gostiju izrekao je brojne pohvale na račun Splićana: "Znali smo što nas čeka, Hajduk je u odličnoj formi, vidi se da je u uzlaznoj putanji. Dobro smo analizirali njihovu igru, branili se, pokušali iz kontre i to nam je uspjelo. Mislim da smo korektno parirali ponajboljoj momčadi u Hrvatskoj. Tražimo bodove spasa gdje god igramo. Čeka nas velika, teška utakmica protiv HD-a koji nam je izravni konkurent za opstanak. Uzeli smo tri boda u nizu i sada nam je neophodna pobjeda za priključak. Što se tiče Hajduka, Bijeli će biti konkurent za prvo mjesto, ovako gledano sa strane izgledaju fantastično i mogu biti prvaci. Ako ne ove godine, onda sljedeće".

Pročitajte više