Hajduk opet teško kažnjen, Brbiću i Biliću prijeti kazna zbog istupa u medijima

Foto: Hina

SEZONA Prve HNL je završena, ali disciplinski sudac Krešimir Vlajčević još nije gotov s kaznama za za prvoligaše.

Donio je odluku o novim kaznama za klubove čiji su navijači prouzročili prekide igre na utakmicama 35. kola: HNK Rijeka kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna (utakmica Lokomotiva-Rijeka), a HNK Hajduk s 15.000 kuna (utakmica Hajduk-Osijek) budući se radi o ponovljenom istom prekršaju od strane navijača HNK Hajduk.

Po prijavi Povjerenika za natjecanje nakon provedenog postupka kaznio je predstavnika GNK Dinamo Zorana Mamića s 2.000 kuna, a predsjednika Uprave HNK Hajduk Marina Brbića s 3.000 kuna zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika nakon odigranih utakmica 33. kola. Podsjetimo, Mamić se žalio na sudačke propuste nakon 1:1 Lokomotive i Dinama, a Splićani nakon 3:0 poraza kod Slaven Belupa i isključenja trenera Igora Tudora koji je kasnije dobio 6 utakmica suspenzije.

Po prijavama Povjerenika za natjecanje Vlajčević je pokrenuo nove postupke i zatražio očitovanje od igrača RNK Split Mate Bilića i predsjednika Uprave HNK Hajduk Marina Brbića zbog neprimjerenih izjava objavljenih u medijima 16.05.2014. godine. Podsjetimo, obojica su tih dana javno spominjali sumnjivu vezu Dinama i Lokomotive.

Pročitajte više