Hazard: Idem u Manchester

DVOSTRUKI uzastopni najbolji nogometaš Le Championnata Eden Hazard potvrdio je kako će karijeru nastaviti u Manchesteru. Jedina je još nepoznanica da li je Hazard odabrao Old Trafford ili Etihad.

> Hazard opet pomeo konkurenciju u Francuskoj. Slijedi selidba u Manchester?

Upitan na dodjeli nagrada gdje će na ljeto nastaviti karijeru Hazard je rekao:

"Idem u Manchester, to sam već rekao. Odluka će bit donesena uskoro. Donio sam odluku 90%, ali uvijek ima sitnica koje mogu sve promijeniti. Uskoro ćete saznati gdje leži moja budućnost", komentirao je Hazard.

"City je osvojio naslov ove godine i imaju sjajne igrače, sjajnog trenera i lijepi projekt. U Unitedu svi znamo Fergusona i talentirane igrače u njegovoj momčadi", dodao je 21-godišnji belgijski ofenzivac koji je za Lille u prvenstvu ove sezone skupio 17 pogodaka i 15 asistencija.

Ugledni portal Goal.com tvrdi kako je City bliže dovođenju Hazarda, a razlog je vjerojatno financijske prirode. Vlasnici novog engleskog prvaka potaknuti prvim trofejem neće štedjeti na pojačanjima, pogotovo onima koja zanimaju i najvećeg konkurenta, koji na sreću Roberta Mancinija ima ograničen budžet.

Transfermarkt.de vrijednost igrača procjenjuje na 27 milijuna eura, ali nagađa se da će za njegovo dovođenje biti potrebno iskeširati svotu od 40-ak milijuna.

Rođeni Belgijac iz LA Louvierea "dijete" je Lillea u kojem je prošao mlađe kategorije, a u ljeto 2007. prebačen je u prvu momčad. Odigrao je 193 utakmice za Lille, zabio 50-ak golova i 70 puta asistirao. Sa 21 godinom predstavlja veliku nadu belgijske reprezentacije s kojom će u kvalifikacijskoj skupini za SP 2014. igrati i protiv Hrvatske.

Pročitajte više