Herrera našao krivca: "Suci su od prvog dana protiv nas"

Foto: Hina

NAKON poraza od Nizozemske 1:2 u osmini finala SP-a, meksički izbornik Miguel Herrera okomio se na portugalskog suca Pedra Proencu.

> Nova nogometna nepravda: Nizozemci golovima u 88. i 93. minuti preokrenuli vodstvo Meksika

"Odlično smo igrali, poveli smo početkom drugog poluvremena, a onda smo se nepotrebno povukli. Time smo protivniku dali priliku da se vrati u utakmicu. Izjednačujući gol koji smo primili iz kornera, naša je greška", rekao je Herrera, a onda se okrenuo portugalskom sucu Proenci, koji je dijelio pravdu Hrvatskoj protiv Kameruna.

"A što reći o suđenju, i penalu u sudačkoj nadoknadi. Od prve utakmice na SP-u suci su bili protiv nas", izjavio je Herrera kojemu su protiv Kameruna u prvoj utakmici suci poništili čak dva gola.

Meksiko je poveo u 48. minuti zgoditkom Giovanija Dos Santosa. No, Nizozemci su u završnici utakmice napravili čudesan preokret, prvo je u 88. minuti Wesley Sneijder poravnao na 1:1, a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Mekskikanac Rafa Marquez je srušio Arjena Robbena, a iz kaznenog udarca je pobjedu i prolaz Nizozemskoj donio Klaas Jan Huntelaar.

Pročitajte više