Hoeness podnio ostavku na mjesto predsjednika Bayerna i odlučio: Idem u zatvor!

Foto: Guliver Images/Getty Images

ULI HOENESS podnio je ostavku na mjesto predsjednika Bayerna, a odlučio je i da se neće žaliti na jučerašnju presudu Okružnog suda u Münchenu prema kojoj je dobio tri i pol godine zatvora. Hoeness se oprostio od navijača Bayerna otvorenim pismom koje je objavljeno na službenim stranicama kluba.

> Pročitajte Hoenessovo oproštajno pismo navijačima Bayerna: "Utaja poreza najveća je pogreška u mom životu"

"Naredio sam odvjetnicima da ne želim uložiti žalbu na presudu. Smatram da to je to odraz mog stava, pristojnosti i osobne odgovornosti. Izbjegavanje plaćanja poreza najveća je pogreška u mom životu i sam sam si kriv za posljedice koje su se dogodile", poručio je Hoenes.

Sada već bivši predsjednik bavarskog diva nije htio ulaziti u nove pravne bitke, nego je odlučio prihvatiti zatvorsku kaznu koju će, vrlo vjerojatno, odraditi u Landsbergu, zatvoru koji je postao poznat po tome što je jedan od najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva, Adolf Hitler, tamo napisao knjigu "Mein Kampf".

Podsjećamo, Hoeness je utajio porez u visini od 28 milijuna i 400 tisuća eura, što je i sam priznao, ali nije očekivao da će završiti iza rešetaka. Ipak, prema riječima suca Ruperta Heindla, "oslobađajuća presuda nikada nije bila jedna od opcija".

Tko će biti novi predsjednik Bayerna?

S druge strane, odluka suda još uvijek nije postala pravomoćna i njemačko tužiteljstvo tek treba odlučiti hoće li se žaliti na presudu. Tužiteljstvo je tražilo šest i pol godina zatvora, što je sud umanjio na tri i pol godine.

"Početkom sljedećeg tjedna donijet ćemo odluku hoćemo li se žaliti na presudu ili ćemo je prihvatiti", rekao je glasnogovornik okružnog tužiteljstva, Ken Heidenreich.

U Bayernu još uvijek ne znaju tko će naslijediti Hoenessa. Njemački Spiegel navodi kako bi to mogao biti bivši bavarski premijer Edmund Stoiber, a visoko kotira i sadašnji potpredsjednik Karl Hopfner.

Pročitajte više