Španjolski novinar: Hezonju opet okružuje kontroverza. Budućnost mu visi u zraku

Foto: Profimedia

REAL je poveo 2:0 protiv Baskonije u seriji na tri pobjede u doigravanju Eurolige. Utakmica je završila 101:90, a hrvatski reprezentativac i član madridske momčadi Mario Hezonja isključen je u posljednjoj četvrtini. Oko tri minute prije kraja, pri rezultatu 93:77, burno je reagirao na odluku slovenskog suca Saše Pukla, koji mu je dosudio tehničku pogrešku.

Hezonja se naljutio na Pukla, pa dobio drugu, isključujuću tehničku. Bijesno je otišao na klupu, bacio ručnik i bočicu, a zatim napustio parket uz novo vrijeđanje slovenskog suca. Hezonja je odigrao 27 minuta i uz ukupan šut 3/10 imao sedam poena i pet skokova, a njegovo isključenje pogledajte OVDJE.

"Mario Hezonja, anđeo i demon"

Španjolski novinar Lucas Saez-Bravo za El Mundo je komentirao Hezonjin incident. "Iza briljantnog Real Madrida i partije koju je priredio Facundo Campazzo, koji je odveo momčad na korak do Final Foura, ostala je čudna situacija koja je publiku ostavila bez teksta. Mario Hezonja, anđeo i demon, isključen je nakon duple pogreške u trenutku kada je sve bilo riješeno", piše Saez-Bravo.

Naveo je kako Hezonja možda jest, a možda i nije pretrpio prekršaj kada je u 37. minuti pokušao proći uz liniju, gdje se sudario s Danijem Diezom. Nakon što je Hezonja dobio prvu tehničku, španjolski novinar piše da je uslijedio "uragan" hrvatskog košarkaša.

"Kontroverza ponovo okružuje Hezonju"

Nabrojao je što je Hezonja učinio, napisao da se njegovim izlaskom "situacija smirila", a zatim dodao da "nije to prvi kratki spoj briljantnog igrača". Saez-Bravo smatra da je Hezonja bio ljutit i zbog vlastite slabe igre u drugom poluvremenu.

"Kontroverza ponovo okružuje Hezonju, koji je u drugi krug četvrtfinala Eurolige stigao opterećen udarcem koji je dobio u utorak. Njegova budućnost visi u zraku jer nije prihvatio ponudu Reala za produljenjem ugovora. Sve se više šuška o njegovu mogućem odlasku u grčki Panathinaikos.

Pročitajte više