Filip Ude: Želim ići na Olimpijske igre i za četiri godine

Foto: EPA

ŽELIM otići na još jedne Olimpijske igre, a  nadam se da će to biti u Los Angelesu, da sve lijepo zaokružim, kazao je hrvatski gimnastičar Filip Ude nakon finala konja s hvataljkama na EP-u u Riminiju. Na Europskom prvenstvu gimnastičara koje se održava u talijanskom Riminiju Filip Ude nastupio je u finalu konja s hvataljkama, a 37-godišnji Čakovčanin završio je peti s  ocjenom 14.533. Udeu je ovo bilo 15. finale u karijeri na velikim natjecanjima.

"Na svom devetnaestom Europskom prvenstvu završio sam peti i ja sam super zadovoljan bez obzira na peto mjesto. Naravno uvijek ciljaš medalju, ali od početka godine imam problema sa šakom, nisam uspio utrenirati najtežu vježbu s elementom Busnari s kojom bih bio konkurentan za medalju. Mislim da je i peto mjesto u Europi veliki rezultat", kazao je Ude, koji se namjerava baviti vrhunskom gimnastikom još barem četiri godine.

Osvojio srebro u Pekingu

"Sve ovo daje mi dodatan motiv da sljedeće četiri godine do Olimpijskih igara u Los Angelesu još mogu biti konkurentan. Mijenja se pravilnik, u vježbi ću morati imati osam, a ne deset elemenata. Želim otići na još jedne Olimpijske igre, a  nadam se da će to biti u Los Angelesu, da sve lijepo zaokružim.“  

Filip Ude u karijeri je osvojio dvije medalje s Europskih prvenstva. 2008. u Lausannei i dvanaest godina poslije u Mersinu bio je srebrni. Srebra je osvajao i na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu te na Svjetskom prvenstvu 2014. u Nanningu.   Sutra je na rasporedu finale na preči u kojem nastupa Tin Srbić. Finale preče počinje u 18.10 sati.

Pročitajte više