Hrvati ubojiti u drugoj Bundesligi: Šifo strijelac u pobjedi Eintrachta, Banović u remiju Cottbusa

DVOJICA su Hrvata bili među strijelcima u tri nedjeljne utakmice 25. kola druge Bundeslige. Ivica Banović je donio bod Cottbusu protiv Braunschweiga (1:1), dok je Gordon Schildenfeld zabio u golijadi Eintracht Frankfurta protiv Hanse (5:1).

Nakon što ga u prošlom kolu nije bilo u kadru Eintrachta u pobjedi protiv Cottbusa, Schildenfeld je u nedjelju u Rostocku zaigrao od prve minute, a u 42. je zabio za vodstvo svoje momčadi 2:0. Benjamin Köhler je nabacio iz kornera, a Schildenfeld glavom smjestio loptu u mrežu.

U nastavku je Eintracht pobjedu protiv posljednje momčadi lige učinio još uvjerljivijom, vrativši se na drugo mjesto, a Schildenfeld je odradio svih 90 minuta u obrani frankfurtske momčadi.

Energie Cottbus je odigrao 1:1 kod kuće protiv Braunschweiga koji je poveo pogotkom braniča Ermina Bičakčića u 40. minuti. Bod je na koncu domaćima u 69. minuti donio 31-godišnji Ivica Banović nakon što mu je loptu, poslije ubacivanja iz kornera, proslijedio Uwe Hünemeier. Banoviću je to drugi pogodak ove sezone u drugoligaškom natjecanju.

Bundesliga II, 25. kolo:

Hansa – Eintracht Frankfurt 1:5

Energie Cottbus – Braunschweig 1:1

Dynamo Dresden – Ingolstadt 0:0

Redoslijed: 1. Greuter Fürth 53, 2. Eintracht F. 52, 3. Fortuna Düsseldorf 51, 4. Paderborn 50...

Pročitajte više