Hrvatska ostala bez glavnog kandidata za novog izbornika? Bogati PSG želi Noku i braću Karabatić!

Foto: Screenshot; Sport.fr, Hand-day.fr

NAJBOGATIJI rukometni klub na svijet Paris Saint-Germain kreće u veliku ofenzivu, pišu francuski mediji. Bogati vlasnici kluba žele ojačati svoju mega momčad za iduću sezonu, a na meti su im braća Karabatić i potencijalni hrvatski izbornik Zvonimir Noka Serdarušić.

Dva milijuna dolara za Nikolu Karabatića

PSG se prvo mora pozabaviti transferom Nikole Karabatića. Barcelona sigurno neće olako pustiti svog najboljeg igrača. Karabatiću važeći ugovor traje još dvije godine, a PSG se nada da će otpor katalonskog diva slomiti s ponudom od dva milijuna dolara, što je vrtoglavi iznos za rukometne transfere. Zanimljivo je da je PSG želio dovesti Nikolu Karabatića prije dvije godine, ali francuski se reprezentativac odlučio za Barcelonu.

Nakon Nikole stižu Luka i Noka



Nešto lakši posao PSG bi trebao imati oko transfera Luke Karabatića koji nosi dres Pays d'Aixa. Luka možda nije ubojit poput brata u napadu, ali je zato stručnjak za obranu. Francuski Sports dodaje kako PSG u novu sezonu želi ući s novim trenerom na klupi, a idealna osoba koja je u sjajnim odnosima s braćom Karabatić jest glavni kandidat za preuzimanje hrvatske reprezentacije, Zvonimir Noka Serdarušić.

"Aktualni trener Pays d'Aixa snažno je povezan s Nikolom Karabatićem, kojeg je vodio u Kielu. Iako je kandidat za izbornika Hrvatske, Serdarušić bi lako mogao pristati na ponudu PSG-a", zaključuju Francuzi.

Tko je "plan B" u izboru za novog izbornika hrvatske reprezentacije?

Serdarušić je u intervjuu za Index priznao kako je otišao u Francusku samo zbog braće Karabatić.

"U Francusku sam došao jer je tu Luka Karabatić. S Nikolom sam razgovarao da podignemo njegov nivo igre i vidi se nakon ovog SP-a da se s njim dosta toga napravilo", rekao je Serdarušić.

U slučaju da Serdarušić doista završi u PSG-u, mala je vjerojatnost da bi mogao istovremeno voditi klub i reprezentaciju. Vladar hrvatskog rukometa Zoran Gobac morao bi se okrenuti novim opcijama, a to su u prvom planu Veselin Vujović, Irfan Smajlagić...

Pročitajte više