Hummels spasio Borussiju u Donjecku: Pogledajte fantastičan gol hrvatskog kapetana!

Foto: AFP

BORUSSIA DORTMUND izvukla je remi u Donjecku 2:2 nakon što su dva puta lovili zaostatak za Šahtarom. Darijo Srna zabio je prekrasan gol iz slobodnog udarca za 1:0! Do samog kraja njemački prvaci borili su se za pobjedu, ali previše su tražili protiv čvrstog ukrajinskog prvaka.

> Rasplet ipak na Old Traffordu: Mourinhov stroj razbio zube na sjajnom Manchesteru

Utakmica u Donjecku opravdala je očekivanja. Najavljivali smo atraktivan susret, dobili neizvjesnu utakmicu s četiri lijepa gola, a Srnina majstorija gurnula je Real i United u drugi plan.

Šahtar je europski pohod nastavio bez Williana koji je za rekordnih 35 milijuna eura prodan u Anži, ali brazilskog štiha nije nedostajalo u igri Lucescuove momčadi u kojoj su od prve minute bili Teixeira, Adriano i Taison. Srna je konstantno prijetio po desnom boku i bio zadužen za slobodne udarce, a podnosio je i teške prekršaje u probijanju prema naprijed gdje je razigrane, ali neuigrane Šahtarove Brazilce "hranio" ubačajima.

Braniči nadoknadili neefikasnost brazilskih i poljskih ofenzivaca

Matt Hummels veliku je večer najavio sjajnim pokušajem u 17. minuti kada je glavom sa desetak metara pogodio prečku!

Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije u 31. je minuti iz slobodnog udarca na 25 metara prebacio živi zid i sjajno pogodio mrežu za 1:0! Srnin pogodak poništio je Robert Lewandowski već nakon deset minuta. Nakon dugog pritiska gosti su uspjeli izigrati domaću obranu i zabiti Šahtaru. Poljak je ostao sam na 6-7 metara odakle je lako svladao vratara za izjednačenje!

Gosti su imali dosta problema u obrani gdje je nedostajao Subotić, a na njegovo mjesto uskoči Santana. Vezni red Borussije odlično je pritiskao zadnji red domaćih, a poljski ofenzivci Blaszczykowski i Lewandowski, uz Götzea i Reusa, stvarali su pomutnju pred šasnaestercem Šahtara, no nisu uspijevali naći put do gola.

Douglas Costa, koji je nakon sat vremena igre zamijenio zimsko pojačanje Taisona, zabio je fantastičan gol za 2:1 u 68. minuti. Primio je dugu loptu preko cijelog terena, prvim dodirom ju smirio, a drugim iz voleja preko sebe i svog čuvara poslao u mrežu za 2:1!

Pritisak i veći broj prilika ipak su na kraju donijele pozitivan rezultat Borussiji. U 87. minuti nakon ubačaja iz kornera Hummels je sjajnu partiju okrunio pogotkom glavom iz blizine za konačnih 2:2.

26. Srnin gol za Šahtar

Srna je za Šahtar odigrao 43 utakmice u Ligi prvaka, ovo mu je drugi pogodak uz sedam asistencija. Još jednom je bio strijelac u kvalifikacijama za Ligu prvaka, 2008. kada je zabio zagrebačkom Dinamu. Sezonu kasnije zabio je i jedini gol u Europa ligi, protiv Club Bruggea, a u nekadašnjem Kupu UEFA zabio je Nancyju 2007. godine.

Za ukrajinski klub, kojeg od dolaska iz Hajduka 2003. godine nije želio napustiti unatoč ponudama najvećih europskih klubova, upisao je 317 nastupa, a zabio 26 golova i jedan autogol. Njegov najvrjedniji učinak je 72 asistencije.

Uzvrat je u Njemačkoj za dva tjedna.

Šahtar - Borussia Dortmund 2:2

Sastav:

Šahtar: Pytov - Rat, Čingrinskij, Rakitskij, Srna - Hübschman, Fernandinho - Taison,, Mkhitaryan, Teixeira - Adriano

B. Dortmund: Weidenfeller - Schmelzer, Hummels, Santana, Piszczek - Bender, Kehl - Reus, Götze, Blaszczykowski - Lewandowski

Pročitajte više