I Zhuravlev stiže u Sarajevo, Poturak poručio: Želim tri K-1 legende na svom oproštajnom meču!

Foto: Fightsite

DŽEVAD POTURAK ranije ovog tjedna najavio je kraj svoje iznimno uspješne karijere nakon što sredinom rujna u svom Sarajevu odradi posljednju borbu u karijeri. Kao što je Fight Site otkrio u četvrtak, protivnik će mu biti legendarni njemačko-hrvatski borac Stefan Leko.

U razgovoru za portal borba.ba Dževad je otkrio kako je namjeravao karijeru završiti još tijekom 2012. godine.

"Odluka o povlačenju je trebala doći još sredinom prošle godine, ali pokušao sam nastaviti, nadao sam se da nije istina sve to što mi se događa. Međutim, od mene je dosta. Želim se zahvaliti svima koji su bili na mojoj strani tijekom karijere na bilo koji način. Želja mi je oprostiti se od Sarajeva i BiH na pravi način, baš kao što sam se borio čitavo vrijeme tijekom karijere", rekao je Dževad.

"O Stefanu Leki je sve rečeno, suvišan bi bio moj svaki komentar. Tražio sam borca iz prave garde K-1 i mislim da sam izabrao pravog. Volio bih kada bi Zetra bila puna, a pokušat ću se dogovoriti i s tri legende iz K-1 svijeta da mi dođu na oproštajni meč", dodao je Poturak.

 Zhuravlev protiv BH nade Tufekčića!

FFC je u petak otkrio još jedan vrlo zanimljiv dovoboj FFC07 priredbe koja će se 13. rujna održati u sarajevskoj Zetri.

U co-main eventu večeri ćemo opet gledati miljenika Final Fight publike i jednog od najboljih kick boksača svijeta Pavela Zhuravleva. Ukrajinac će se pokušati vratiti sjajnom nizu pobjeda koji je u FFC-u imao do zadnjeg nastupa protiv Hesdyja Gergesa u Poreču gdje je poražen sudačkom odlukom. Na drugoj strani sarajevskog ringa će stajati jedan od najpotentnijiji nadolazećih bosanskogercegovačkih boraca - Muamer Tufekčić.

Nakon niza godina koje je proveo boreći se na regionalnoj sceni, Tufekčić je 2013. napravio korak naprijed osvojivši SuperKombatov NEW HEROES turnir.

Da bi se kvalificirao na završnicu koja se održala u Rumunjskoj, Tufečkić je slavio protiv Tomaža Simoniča na Opatija Fight Night priredbi koja je poslužila kao test za mlade i talentirane borce iz regije. Kasnije je na finalnom turniru u jednoj noći pobijedio Corrieja Robinsa i Jairzinha Rozenstruika.

Jedina dva poraza u njegovoj karijeri stigla su od hrvatskih boraca Agrona Pretenija i Igora Jurkovića.

S Poturkom i Lekom u glavnim ulogama, te već otkrivenim dvobojem Spahovića i Browarskog, meč Zhuravlev vs. Tufekčić je dodatna potvrda da su organizatori u Sarajevu odlučili posložiti najbolji fight card do sada na FFC priredbama.

Pročitajte više