Ibra protiv Barce: "To je sekta, Guardiola nema muda, Messi mu sastavlja momčad, a Xavi i Iniesta su dječica"

Foto: AFP

45 MILIJUNA eura i Samuel Eto'o na vrhuncu golgeterske moći otišli u su u ljeto 2009. s Nou Campa na Meazzu, a u suprotnom smjeru stigao je samo On.

Guardiola ga je doveo, pa ga ignorirao

Povodom prvog četvrtfinalnog dvoboja Lige prvaka, koji je puno poznatiji kao "Ibrahimović protiv Messija", ili "Ibrahimović protiv Barcelone", nego kao PSG - Barcelona, podjećamo kako je to Zlatan, samo godinu dana nakon što ga je Barca platila bogatstvo, vezala petogodišnjim ugovorom i odštetnom klauzulom od 250 milijuna eura, pobjegao s Nou Campa, zato što je treneru Guardioli, koji je inzistirao na njegovom dolasku, očitao bukvicu unoseći mu se u lice pred cijelom svlačionicom.

"Neuspješni" Ibrahimović u Barceloni

Također, podsjećamo se zašto se jedina Ibrahimovićeva sezona u Barceloni obavezno naziva neuspješnom, kada je u 37 utakmica kao starter, ostvario odličan učinak od 21 gola i 13 asistencija.

Naravno, Ibrahimović ni 2009. nije bio bilo tko, upravo je s 25 golova odveo Inter do talijanskog naslova, kada se zaputio u Barcelonu, gdje je namjeravao postati "dio povijesti" kluba, kako je stalno ponavljao. I činilo se kao da dio povijesti doista i postaje.

Početak iz snova

U prvoj utakmici za Barcelonu osvojio je španjolski, u drugoj europski Superkup, u trećoj je zabio prvi gol u debiju u Primeri, što će napraviti i u sljedeće tri prvenstvene utakmice i tako postati prvi igrač kluba kojem je uspjelo poentirati u četiri prva prvenstvena nastupa.


Zabio je i Rubinu u prvoj utakmici za novi klub u LP, a s dva gola Zaragozi, sebe je katapultirao na prvo mjesto liste strijelaca, a klub na vrh Primere.

Guardiola je svom balkanskom ljubimicu namijenio poziciju jedinog napadača u sustavu 4-3-3 (4-5-1), kojem su asistirali Thierry Henry s lijeve i Lionel Messi s desne strane, a kao što vidimo, on mu je višestruko uzvratio povjerenje i stavljanje uglednih suigrača u epizodne uloge. I gdje je krenulo po zlu?

Messi je vidio da Ibra postaje glavni, a to nije mogao dopustiti

Ibrinom ozljedom u studenom i Messijevim zahtjevom da se njega s krila prebaci u sredinu napada, jer je Leo osjetio da mu došljak krade show. Ibrahimoviću nije pomoglo ni što je povratak na teren protiv Reala proslavio golom najvećem rivalu, jer njemu je nepomirljivi neprijatelji postajao trener koji ja natjerao gazdu Laportu da zbog Ibrahimovića razbije banku.

Tu je Zlatan puknuo, jer jasno mu se pokazalo da je Messi, a ne on, gazda na terenu, bez obzira koliko Barca platila njegovo dovođenje. U drugom dijelu prvenstva, kojeg će Barcelona osvojiti, postao je, što je nezamislivo za njega, sekundant i zamjena s klupe, pa je puknuo i sasuo Guardioli "što ga ide".


Ostali su za svoj dio Evanđelja po Zlatanu morali pričekati izdavanje autobiografije "Ja sam Zlatan", pa smo nakon toga da Guaridola nema muda, saznali da je to zato što mu Messi sastavlja momčad.

Zlatanov obračun s njima

Messija se očešao i u nastavku, pišući kako, kada ne kadrovira na Ibrinu štetu, zajedno s još dva totema iz La Masie, Xavijem i Iniestom, skače poslušno poput školarca na svaku od nebuloznih Pepovih naredbi i zahtjeva, zbog čega je zaključio da u klubu djeluju kao sekta, dok njegovom senzibilitetu puno više odgovora, nitko drugi, nego na Nou Campu beskrajno omraženi Mourinho.

Zbog svega navedenog, jasno vam je zašto za tjedan dana, na uzvratu u Barceloni, ne treba očekivati scene i zvukove s Old Trafforda, kada je stadion Realovog rivala, skandirao svom nekadašnjem ljubimcu Cristianu Ronaldu.

Ibrahimovića će dočekati onako kako se dočekuju oni koji su pljunuli na svetinju. Međutim, na Parku prinčeva, poprištu današnjeg, prvog dvoboja, Ibra će biti simbol i nada Pariza. 
 

Pročitajte više