Igračina i boemčina na Parku mladeži: "Neka Artem bude i dalje bećar"

Foto: RNK Split

NAKON što je Hajduk otkazao suradnju s Artemom Milevskim, nekadašnja zvijezda ukrajinskog nogometa, a danas veseljak i boem kojem je nogomet treća rupa na svirali i dalje je ostao u Splitu, samo što je Poljud zamijenio susjednim Parkom mladeži.

> Splitski šankovi neće ostati siromašniji za velikana: "Mile viski" potpisao za Žužule!

RNK Split nikad u svojoj povijesti nije u svojoj svlačionici imao jače ime, a toga su svjesni na Parku mladeži.
 
Žužul: Znamo da je Artem bećar i neka je, mi ćemo ga tetošiti i paziti''
 
''Artem nije nepoznanica, ne samo kod nas nego u cijeloj Europi. Odlučili smo se za njega na prijedlog  trenera Sablića. Imamo neke probleme u kreaciji i tražimo rješenja.  Zaključili smo da bi ga bilo dobro angažirati i iskreno vjerujemo da je to dobar potez. Svi znate da Artem zna igrati nogomet, to nije sporno. Ima osebujnu karijeru, znamo da je bećar, ali mene to ne zanima, znam da će trener to kontrolirati. Biti ćemo pažljivi s njim, tetošiti ćemo ga, paziti i raditi s njim da u našem klubu pokaže ono najbolje od sebe. Želio bih da bude bećar na terenu, da lomi protivničke igrače, da osvojimo  više bodova i da bude više publike na našem stadionu '', rekao je predsjednik Splita Slaven Žužul.
 
Riječ je potom preuzeo Goran Sablić, glavni ''krivac'' što će Ukrajinac zamijeniti bijeli dres crvenim.
 
Sablić: Artem je igrač koji nam treba
 
''Vjerujem da nam može dosta donijeti, pogotovo u napadu, da imamo opcije koje mi daju veću širinu u napadu. Vrlo je talentiran, izrazitog smisla za igru i kombinatoriku, takav nam treba. U zadnje vrijeme je bez kluba, ali znam što je radio i kako je trenirao. Vjerujem da će kroz dva ili tri tjedna doći u formu da igra utakmice i da će nam biti od pomoći. Znate, ne tražimo da bude po onom poviku „Arteme povedi nas“, ja sam tu da vodim, on je tu da pomogne mladim igračima te da našoj momčadi pruži kvalitetu više'', rekao je  Sablić.
 
Zahvala što mu je pružena šansa da opet igra bila je prva reakcija Milevskog na predstavljanju u Parku mladeži. Doima se željan nogometa i motiviran da pokaže kako još može biti dobar na travnjaku.
 
Milevskij: Uživam u Splitu i uvjeren sam da imam još puno toga za pokazati
 
''Imam želju pokazati i dokazati se, opravdati povjerenje. Davati ću maksimum u ispunjavanju zadataka koji budu pred mene postavljeni.  Važno je što je trener moj dobar prijatelj, znamo se dugo, želim opravdati njegovo povjerenje kroz dobre igre, odnos i dobar rad, želim se što prije uključiti u momčad'', rekao je Artem te je nastavio:
 
''Ne mislim da je ovo moja zadnja nogometna šansa, mislim da mogu igrati još nekoliko godina na visokoj razini. Želim samo da vratim one sposobnosti koje mogu, onda niti jednom protivniku neće biti lako.''
 
U kijevskom Dinamu su prije 10 godina dijelili svlačionicu.  Upitali su novinari Artema je li mogao zamisliti da će mu Sablić jednog dana biti trener.
 
''Nisam mogao pretpostaviti ni da ću igrati i Hrvatskoj, a kamoli da će mi Sablić biti trener. Tko zna što život donosi. Znam da mi se sviđa u Splitu, upoznao sam dosta prijatelja, neke znam od ranije i ugodno se osjećam ovdje. Samo želim igrati i pokazati da još mogu biti kvalitetan nogometaš'', za kraj će bećar Artem.
 

Pročitajte više