Iran i Nigerija izazivaju sudbinu: Moguće je da putnik u osminu finala bude odlučen bacanjem novčića

Foto: Hina

NAKONSItu svih šest odigranih utakmica u skupini F svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu o jednom od putnika u osminu finala mogla bi odlučivati lutrija.

Naime, postoji mogućnost da Nigerija i Iran prvi dio natjecanja okončaju s identičnim učinkom, a da bi se to dogodilo Iran u zadnjem kolu mora pobijediti Bosnu i Hercegovinu 1:0, dok bi Argentina identičnim rezultatom morala pobijediti Nigeriju.
 
Tada bi Iran i Nigerija završili natjecanja sa po četiri boda, razlikom pogodaka 1:1 i međusobnim ishodom koji je završio bez golova.
 
Ukoliko se dogodi ovakav scenarij Međunarodna nogometna federacija (FIFA) će bacanjem novčića ili izvlačenjem jedne od reprezentacija iz šešira, odlučiti o plasmanu među 16 najboljih selekcija svijeta.
 
Glasnogovornica FIFA-e potvrdila mogućnost održavanja ždrijeba
 
Glasnogovornica krovne nogometne organizacije Delia Fischer je potvrdila kako bi se ždrijeb održao 90 minuta nakon što završe utakmice i to na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.
 
Utakmica između Nigerija i Argentina igrat će se 25. lipnja u Porto Alegreu, dok je ogled Irana i BiH istog dana u salvadoru.
 
U povijesti velikih natjecanja već se događalo da o pobjedniku odlučuje 'novčić'. Na Europskom prvenstvu 1968. godine Italija je u polufinalu pobijedila SSSR 'lutrijom'. Nakon što je prva polufinalna utakmica završila bez pobjednika igrana je nova utakmica.
 
Kako u ponovljenoj utakmici niti nakon produžetaka nije bilo golova, njemački sudac Kurt Tscherner izvukao je iz džepa kovanicu. Bolje sreće su bili Talijani koji su nakon toga u finalu pobjedom protiv Jugoslavije postali i europski prvaci.

Pročitajte više