Ivanović u produžecima slomio Liverpool i odveo Chelsea u finale Liga kupa

 Guliver Image/Getty Images, Hina;  Index

CHELSEA je izborio finale Liga kupa. U uzvratu polufinala nakon produžetka slavio je protiv Liverpoola s 1:0 i prošao dalje budući da je prva utakmica na Anfieldu završila rezultatom 1:1.

Spektakularnu utakmicu strašnog tempa, kakav se može vidjeti samo na engleskim travnjacima, odlučio je Ivanović pogotkom u četvrtoj minuti prvog produžetka. Srpski branič glavom je zakucao loptu u gostujuću mrežu nakon ubačaja Williana iz slobodnog udarca s desne strane.

Svaki napad - prilika, Costa željan tučnjave 

U regularnih 90 minuta nije bilo pogodaka, a Liverpool je bio bolja momčad. U prvom dijelu Rodgersovi izabranici su propustili tri velike prilike. Najprije je Sterling išao sam na Courtoisa nakon kontranapada i pogreške Zoume, no branič Chelseaja se na kraju iskupio i uzeo loptu. Zatim je Gerrard fenomenalno proigrao Morena čiji je udarac s lijeve strane obranio Courtois, a potom se Coutinho maestralno oslobodio Zoume, izašao sam ispred belgijskog vratara koji je fantastično nogom obranio njegov udarac.

 

 
 
U drugom dijelu gotovo svaki napad donosio je priliku za postizanje gola, ali briljirali su vratari Courtois i Mignolet. Ipak, nakon pogotka Ivanovića na početku produžetka, Liverpool nije imao snage za povratak, pa je Chelsea bez problema sačuvao prednost.
 
Utakmicu su obilježili i sukobi nogometaša na travnjaku. Prednjačio je, naravno, Diego Costa koji je uspio isprovocirati čak i kapetana Liverpoola Gerrarda s kojim se umalo potukao u 100. minuti susreta.
 
 
 
Dejan Lovren utakmicu je odgledao s klupe Liverpoola. Prednost ispred hrvatskog braniča u posljednjoj liniji Redsa dobili su Škrtel i Sakho.
 
Chelsea za prvi trofej u sezoni protiv Tottenhama ili Sheffielda
 
Mourinhova momčad će u finalu igrati protiv Tottenhama ili Sheffielda. U prvom susretu tih klubova Tottenham je slavio rezultatom 1:0.
 
Finale se igra prvog ožujka na legendarnom Wembleyu.
 

 

Pročitajte više