Ugledni slovenski sudac pokušao u Beogradu ukrasti parfem, snimila ga kamera

Foto: Profimedia

EUROLIGA je otvorila disciplinski postupak protiv jednog od najuglednijih europskih košarkaških sudaca, Slovenca Mateja Boltauzera, koji je snimljen kako na aerodromu u Beogradu krade bočicu skupog parfema. 

Snimku je ekskluzivno objavila srpska Republika, koja tvrdi da se incident dogodio 5. prosinca 2023., nakon euroligaške utakmice Partizana i Monaca, a vijest prenose svi košarkaški mediji.

Stavio bočicu u džep, pušten nakon priznanja

Sudac koji radi na utakmicama ABA lige i Eurolige odmah je priveden na aerodromu u Beogradu nakon što ga je kamera u Duty Free shopu u zračnoj luci Nikola Tesla snimila kako u džep kaputa stavlja parfem Tom Ford vrijedan 221 euro. Pušten je nakon priznanja, čime je ujedno izbjegao i da incident postane javan.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU

No, nakon što je Republika objavila snimku, Euroliga je otvorila istragu i prikuplja informacije na temelju kojih će odrediti kaznu za slovenskog suca, piše Basketnews.

Boltauzer je međunarodni sudac od 2003. godine, a posljednji put sudio je ovog tjedna na prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige između Panathinaikosa i Maccabija, koju su Izraelci dobili 91:87, uz velike primjedbe grčke strane na suđenje.

Pročitajte više