Je li Jako Andabak pronašao način za povlačenje svog novca uloženog u Hajduk?

Foto: Cropix

JAKO ANDABAK jedan je od najvećih dioničara Hajduka, a svojim novcem pomogao je spasiti Hajduk, a prošle godine garantirao za tri milijuna kuna kredita kojima je omogućeno normalno funkcioniranje splitskog kluba.

"Torcidi i pojedinačnim malim dioničarima Hajduka, moglo bi biti interesantno da, za razliku od njih, Jako Andabak nalazi načina za povlačenje svog novca uloženog u Hajduk", piše Intergrityobservers.eu koji navodi i kako je "Poliklinika Sunce od 1. siječnja 2012. godine do danas, s tijelima javne vlasti sklopila ugovore ukupne vrijednosti od 3.146.760,40 kuna, od kojih samo ugovor s Gradom Splitom iznosi 1.944.950,00 kuna, što čini 61,8% vrijednosti svih ugovora Poliklinike Sunce s tijelima javne vlasti".  

Koncern Sunce, kojeg je suvlasnik Jako Andabak, vlasnik je Poliklinike Sunce.

Posebno se ističe ugovor između Grada Splita i Poliklinike Sunce vrijednosti 1.944.950,00 Kn potpisan u dodatku II b "bez prethodne objave o namjeri sklapanja ugovora, čime je ograničena mogućnost žalbe potencijalnih ponuditelja u tom postupku", stoju u nastavku analize:

"Još interesantnije je da je Grad Split, objavu o potpisu ugovora Narodnim Novinama poslao tek mjesec dana nakon što je ugovor potpisan ili točnije  25. listopada 2012. godine, čime je gotovo potpuno onemogućen bilo kakav pravni lijek potencijalnih žalitelja u postupku".

Baza podataka javne nabave, integrityobservers.eu, izrađena je u sklopu projekta Antikorupcijske mjere u provedbi politika javne nabave – ACRIP. Odgovornost je Partnerstva za društveni razvoj.

Pročitajte više