Jurić: Talijani su uvjereni da neće imati problema protiv Hrvatske

IVAN JURIĆ i Saša Bjelanović analizirali su utakmicu s Italijom. "1:0 za nas", optimistično je prognozirao nekadašnji igrač Vatrenih Ivan Jurić, trenutno zaposlen u omladinskom pogonu milanskog Intera. Otkrio je da su naši impresionirali Talijane u utakmici s Irskom, ali da navijači Azzura i dalje vjeruju u trijumf.

"U početku su bili malo prestrašeni, a zadnjih dana su uvjereni da su bolji i da ne bi trebali imati puno problema pa ćemo vidjeti", opisuje Jurić.

Hrvatska se može nositi s Italijom, smatra Jurić.

"Bit utakmice je da mi njima oduzmemo loptu, da imamo veći posjed i da ne damo da oni imaju kontrolu utakmice", nudi svoje viđenje Jurić.

Napadač Verone Saša Bjelanović nešto je oprezniji.

"Treba nastojati dobiti, ali prije svega ne izgubiti. Po nekim kalkulacijama ni bod nije loš. U našu korist igra vrijeme. Što više vremena prolazi, Talijani će biti nervozniji i nama će se otvarati sve više i više prigoda. Najvažnije je dobro otvoriti početak utakmice", izjavio je Bjelanović.

Bit će teško, ali treba biti optimist, zaključio je Bjelanović.

"Treba utakmicu igrati bez straha. Možda u ovom trenutku oni imaju više straha od nas nego mi od njih. Treba iskoristiti naš optimizam i nazovimo je euforiju, ali ne misliti da će utakmica biti laka. Talijani su momčad koja godinama igra u jakim klubovima, a osovina ove reprezentacije igra u Juventusu koji je ove sezone igrao jako dobro pa će biti jako teško", zaključuje Bjelanović.

Pročitajte više