Juve neće ponoviti zavidnu razinu neefikasnosti, u Firenci će uzeti sva tri boda

FIORENTINA je lani bila najveće razočaranje Serie A, a ova sezone nije nimalo bolja. Trenutno su na skromnoj 15. poziciji sa samo sedam bodova prednosti nad zahuktalim Lecceom. Smjenom Mihajlovića nisu se dogodile željene radikalne promjene, pa tako Delio Rossi konstantno tvrdi da u svaku sljedeću utakmicu moraju ući kao da je finale budući da im je ostanak u ligi pod znakom upitnika. Lijepo je zvučalo kada je Batistuta rekao da je Fiorentina bila klub s kojim je htio osvojiti naslov, no takvih igrača u Firenci više nema. Gilardino je na zimu napustio klub, Montolivo ne želi produžiti ugovor, a samo Jovetić želi s momčadi napraviti nešto veliko. To ne znači mnogo u ovom susretu jer se Jovetić muči s ozlijedom i gotovo sigurno neće moći zaigrati protiv Juventusa. Isto vrijedi i za vrlo dobrog veznjaka Behramija, a sigurno je da Rossi ne može racčunati na Kroldrupa koji je ozlijeđen od starta sezone. Fiorentina ima čak četiri poraza u posljednjih šest susreta i neće im biti lako protiv Juventusa kojeg nisu pobijedili u 11 uzastopnih susreta na Artemio Franchiju. Posljednji su put slavili protiv Juventusa pred vlastitim navijačima davne 1998.

Juventus ni nakon 27 odigranih kola ne zna za poraz, no slaba je to utjeha navijačima kada znaju da Milan ima četiri boda više iako su Crveno-crni ove sezone poraženi čak četiri puta. Juventus ima uvjerljivo najjaču obranu lige, no ima problema s postizanjem pogodaka. To se najbolje vidjelo na Marassiju u prošlom kolu budući da Juventus nikako nije uspio naplatiti konstantne napade na Freyev gol. Juventus je ove sezone remizirao čak 14 puta, a u posljednjih su 6 susreta podijelili bodove sa suparnicima čak 5 puta. Conte je odradio suspenziju i vraća se na klupu, no mora paziti na ponašanje budući da će mu protiv Fiorentine suditi Bergonzi, četvrti sudac u nedavnom ogledu protiv Bologne kojeg je vrijeđao i zbog kojeg je i zaradio suspenziju. Što se izostanaka tiče, kod Juventusa je situacija mnogo bolja nego u prošlim kolima budući da Conte ne računa samo na ozlijeđenog stopera Barzaglija. S obzirom na povratak Chiellinija i Bonuccija to i nije prevelik hendikep.

BetPlace.net preporučuje:

Juventus je u posljednja 23 međusobna susreta s Fiorentinom poražen samo dva puta, no oba puta u Torinu. Nakon velikog niza remija i odlaska Milana na četiri boda prednosti Conte u Firenci jednostavno mora ići na pobjedu. Fiorentina ne djeluje dobro u posljednje vrijeme, a i dalje ključni napadač Jovetić ima problema s ozljedom što bi Juventus morao iskoristiti. Uistinu je teško vjerovati da će Conteova momčad ponovno demonstrirati zavidnu razinu neefikasnosti koju su pokazali u Genovi. Juventus bi u Firenci trebao uzeti sva tri boda.

Pročitajte više