Kakav diletantizam: Hajduk danas očajnički treba milijun eura želi li zaigrati u HNL-u

TAKO to ide. Prvo gradonačelnika Keruma mjesecima nema na radnom mjestu, a kada se vrati, vidi da je sve otišlo dovraga. Suočenje sa istinom bilo je bolno! Ne samo da se shvatilo da nijedna banka ne želi Hajduku dati kredit od 60 milijuna kuna, "bilima" očajnički do sutra treba 7,2 milijuna kuna žele li zaigrati u HNL-u i izbjeći blokadu Porezne uprave! Kakva katastrofa! Ili milijun eura ili Hajduk propada idućeg tjedna na samo dno!

Kao da to nije bilo dovoljno samo po sebi, Kerum je danas konačno shvatio i da će ga Jako Anadabak preveslati žednog preko vode i zagospodariti Hajdukom bez ijedne uložene lipe za dionice koje su i dalje u većinskom vlasništvu Grada Splita. Da se to ne dogodi, otkazana je točka o imenovanju Marina Brbića, Jakinog direktora, za predsjednika Hajduka. Nije ostalo samo na tome. Kerum se oko 13 sati u pratnji Joška Svaguše i Bare Teklića pojavio na Poljudu. Obavili su razgovor sa Brbićem, ali ne samo s njim. Sastali su se i s Hajdukovim odvjetnikom Damirom Primorcem, i to po pitanju slučaja Šibenik i suspenzije koja onemogućava Hajduku nastup u HNL-u.

Maleš dobro naplatio kompetencije, a Hajduk srozao na samo dno!

Primorac je predao dokumentaciju, no o tom slučaju sve je više manje poznato. Hajduk treba platiti 4,5 milijuna za transfer Rukavine. Ako ne, suspenzija ostaje na snazi. Novac Hajduk nema, nema ni Grad, ali Kerum tvrdi da će ga naći. Kako, pravo je pitanje. I sam je u potrazi za kreditom kojim će zatvoriti obaveze za Marjan koje do konca godine iznose tričavih 34 milijuna eura. Kako smo pisali, za kredit su navodno zainteresirani HBOR i jedna austrijska banka. Ako je to riješeno, moguće da bi se riješila financijska injekcija za Hajduk, koja mu treba kao ozeblom sunce. I to pod hitno.

Ali ne treba zaboraviti. To je da preživi do idućeg tjedna. Što dalje, nije najjasnije. Evidentno je da se Nadzorni odbor pod vodstvom Josipa Paladina pokazao kao teški ćorak, jednako kao i šarlatansko vođenje kluba pod Hrvojem Malešom. Taj je vrlo dobro naplatio svoju kompetenciju, a kako vidimo Hajduk je doveo na samo dno. Kerum voljeni klub mora spašavati usred ljetovanja i brčkanja s Fani i malim Franom. Čini se da od ovoga gore ne može!

Pročitajte više