"Kako se ti zoveš? Džeko. Koji si igrač? Osamnaesti. Treniraj i šuti!"

NAJUSPJEŠNIJI trener u povijesti bosanskohercegovačke lige, Amar Osim poznat je kao osoba bez dlake na jeziku.

I dok javnost u Bosni i Hercegovini smatra da je trener Manchester Cityja Roberto Mancini nepravedan prema Džeki, sin Ivice Osima ima sasvim drukčije mišljenje. U intervjuu za službenu Facebook stranicu Željezničara, Amar je prokomentirao status nogometaša kojeg je sa 17 godina poveo na prve pripreme u Međugorje.

"Džeko neće igrati kada se vrati Aguero, ali to je njegov izbor. Nigdje na svijetu neće moći imati veću plaću, a sjediti na klupi."

Je li Mancini subjektivan u izboru momčadi na štetu Džeke?

"Sigurno je subjektivan! U tim velikim klubovima rade treneri skloni takvim stvarima. Inače to tako ide. Staviš nekog koji ne voli Bosance, ne voli muslimane, ne voli crnce... I takav ima 5-6 milijuna eura godišnje. Baš takve stave, da se igraju s njihovim novcem. Njegov trener je bio vrhunski igrač, trenirao velike klubove i nogomet ima u malom prstu. A Džeku svaki dan gleda. U oči. Što jede, što radi... I ako ga stavi da igra pet minuta, znači da je netko zaslužio da igra više", odgovorio je Osim, a zatim prokomentirao može li Džeko pružati bolje partije u Premiershipu.

"Može. Nek ide u Southampton i igrat će stalno. Ali neće imati toliku plaću. Čisto kao sunce. Neće ni bit prvak. Možeš birati. Pravila igre moraš slijediti, a ona kažu: možeš igrati pet minuta i igrati kad Aguero ne igra. Sad zasad. Nije on u situaciji da može nešto diktirati, jer ljudi su ga platili. Mora šutjeti i raditi. Nema status kao Ronaldo, naprimjer, pa da može reći da je nezadovoljan i da hoće otići iz Madrida. Kako se ti zoveš? Džeko. Koji si igrač? Osamnaesti. Treniraj i šuti. Nama je Džeko nešto, a njima je samo običan igrač. Osmi po plaći. Mi od toga pravimo nešto jer je on naš reprezentativac i najbolji igrač. Imaš ugovor i šuti."

Osim je sa Željom osvojio četiri prvenstva i četiri Kupa Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više