Kakva noć za Njemačku: Reus završio u bolnici, Klose srušio Gerda Müllera

Foto: Hina

NJEMAČKA je u velikom stilu zaključila pripremni susret protiv Armenije u Mainzu, slavila je 6:1, no 20 minuta prije kraja nije se činilo da će pobjeda biti tako uvjerljivo izražena, kao ni hoće li je uopće biti.

U prvom dijelu pogodaka nije bilo, a mrežu gostiju načeo je u 52. Schürrle, ali u 70. minuti golom s bijele točke izjednačio je Mhitarjan. I onda je u sljedećih dvadesetak minuta uslijedila golijada Elfa.
 
Prednost je Nijemcima vratio Podolski u 72., na 3:1 povećao je Höwedes minutu potom, a u 76. minuti susreta u povijest se upisao Miroslav Klose. On je svojim 69. pogotkom u dresu reprezentacije nadmašio učinak legendarnog Gerda Müllera i ostao sam na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti Elfa. Klose na SP-u sada ganja drugi rekord, želi srušiti Fenomena na ljestvici najboljih strijelaca Mundijala. 

 
Do kraja je dva pogotka dodao Götze, a s tri asistencije istaknuo se Podolski. No, loša vijest za Löwa je ozljeda gležnja Marca Reusa, zbog koje je krajem prvog dijela napustio igru s bolnom grimasom. ZDF nakon utakmice javlja da je Reus u bolnici, a vijesti o njegovom stanju još se čekaju. 
 

Pročitajte više