Kamerunski mediji šokirani: Smaknuće u Manausu

Foto: Screenshot

KAMERUNSKI mediji šokirani su iznimno teškim porazom od Hrvatske. Ističe se kako je reprezentacija igrala vrlo dobro cijelo prvo poluvrijeme i kako praktički ništa nije nagovještavalo smaknuće u nastavku susreta.

Složni su kako je sve upropastio Alex Song, koji je iznimno djetinjastom gestom udario Mandžukića naočigled suca i cijelog svijeta, tako ostavivši svoju momčad na cjedilu.

Također se ističe kako je u drugom poluvremenu kamerunski vratar Itandje bio podvrgnut pravom mučenju te kako su Mandžukić i društvo mogli do vrha napuniti mrežu kamerunske reprezentacije.

"Posljednjih pola sata bilo je gore od pakla. Hrvatska je mogla zabili gotovo deset golova i prava je sreća što su nas darivali promašajima. Ovo je bila istinska sramota i s razlogom među prvima napuštamo SP."

Samo tri igrača Kameruna dobila ocjenu veću od 3


U ocjenama reprezentativcima Kameruna, tamošnji mediji bili su posebno strogi. Tako je kapetan Nkoulou dobio 3, Mbia 6, Nounkeu 5, Chedjou 2.5, a Assou - Ekotto 3. Nadalje, što se tiče veznog reda, Song je dobio ocjenu 2, Eyong i Matip 3.

Na kraju spomenimo i ofenzivni trojac. Choupo-Moting je također zaradio ocjenu 3, koliko je dobio i Aboubkar, dok je Moukandjo jedini igrač koji je po zadovoljio po mišljenju svih kamerunskih medija.

Ovaj stasiti veznjak nagrađen je ocjenom 7 za svoj trud, međutim pokraj ocjene stoji indikativno pitanje: "Trebamo li čestitati?". U rezimeu stoji kako je ovo nedvojbeno bila jedna od najlošijih prezentacija reprezentacije u povijesti velikih natjecanja.

Pročitajte više