Katalinić: Eduardo bi sigurno imao mjesto u ovakvom Arsenalu

EDUARDO DA SILVA prije četiri godine doživio jednu od najtežih sportskih ozljeda. "Eduardo vjerojatno više nikad neće igrati nogomet, kraj karijere za prvog strijelca Hrvatske" - samo su neki od naslova koji su u prvim trenucima nakon ozlijede objavljivali otočki mediji. Arsenalovi navijači su utihnuli, jedino je trener Arsen Wenger grmio da Martina Taylora treba strpati u zatvor zbog starat nakon kojeg je Dudu pukla noga. Slaven Bilić i svi u Hrvatskoj bili smo konsternirani. Uslijedila je operacija i oporavak u Brazilu. Eduardo se vratio na teren nakon 297 dana. I to kako...

Povratak iz snova, tema za film...No vrlo su brzo uslijedile nove, nešto lakše ozlijede. Forma je varirala, a nestrpljivi Wenger ga prodaje u Šahtar. Sudbina se poigrala i u skupini Lige prvaka klubu iz Donjecka dodijelila Arsenal. Dudu ulazi s klupe, a cijeli stadionu u Londonu dignuo se i skandirao našem reprezentativcu koji im je zabio i jedan zgoditak. To je ponovio i uzvratu.

"Dudu je pokazao da je strijelac i nije zaboravio davati golove. Ipak, prijelom je utjecao na njega i sad ide drugačije u duel", kaže Ivan Katalinić o Eduardu.

Na žalost Kranjčar ga nije vodio na Svjetsko prvenstvo u Njemačku 2006., dok ga je od EP 2008. odvojio Martin Taylor. Za stotinjak dana dolazi nam prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, a Dudu kao nogometaš s nevjerojatnim osjećajem za gol i igrač "kalibra Šuker" neophodan će biti reprezentaciji.

"U Arsenalu igra samo Van Persie"

"To je igrač koji nekako drugačije udara loptu od ostalih. Rijetki su takvi", smatra popularni Kate koji tvrdi da bi Eduardo imao mjesto u današnjem Arsenalu.

"U Hrvatskoj je dao preko 40 golova. Zabijao je i u Arsenalu i uspio bi de da mu se to nije dogodilo. Da je ostao u Arsenalu sad bi sigurno igrao jer im trenutno igra jedino Van Persie", misli Katalinić.

Svi naši napadači su sjajni no bude li Eduardo da Silva pravi, malo tko će se kraj njega na Euru naigrati. Naravno, o tome će odlučivati Slaven Bilić...

"Želja mu je zaigrati na velikom natjecanju. No, sve to ovisi o izborniku", poručuje Katalinić.

Pročitajte više