Kazna koja bi ga mogla koštati karijere: Sudac koji je isključio Ronalda suspendiran na mjesec dana!

Foto: Guliver Images/Getty Images

MIGUEL ANGEL AYZA ime je nesretnika koji je kao glavni sudac na utakmici između Reala i Athletic Bilbaa dao crveni karton Cristianu Ronaldu. Zašto nesretnika? Zato što je Povjerenstvo za suce u španjolskom prvenstvu ustvrdilo da je Ayza neopravdano isključio nervoznog Ronalda, a kazna koju je dobio svakako je drastična i mogla bi ugroziti njegovu sudačku karijeru.

Naime, Ayza je suspendiran na mjesec dana i ne smije suditi Realu do kraja ove sezone. Španjolski mediji javljaju kako je ta odluka poput smrtne presude, jer postoji velika vjerojatnost da će nesretnog Ayzu skinuti s liste sudaca koji konkuriraju za utakmice u Primeri.

Podsjećamo, Ronaldo je dobio izravni crveni karton nakon što se u 75. minuti sukobio s kapetanom Bilbaa Carlosom Gurpegijem. Portugalac ga je pogladio po licu, a Gurpegi je pao na tlo kao pokošen. Palom suborcu odmah su u pomoć priskočili i ostali igrači Bilbaa, s kojima se Ronaldo također verbalno sukobio, a Ayza je odlučio pokazati crveni karton zvijezdi Reala.

Pročitajte više