Khimki na hrvatski pogon osvojio Eurokup: Planinić MVP turnira!

KOŠARKAŠI ruskog Himkija pobjednici su trećeg izdanja Final Foura Eurocupa. Na završnom turniru u svojoj dvoarni pobijedili su Valenciju Velimira Perasovića sa 77:68. Najboljim igračem turnira proglašen je Zoran Planinić.

Naslov je drugu sezonu zaredom završio kod Rusa nakon što je prošle godine isti trofej osvojio UNIKS Kazan. I ovaj put su u pobjedničkoj momčadi bili hrvatski košarkaši. Zoran Planinić u pobjedi nad Španjolcima bio je najbolji sa 19 koševa, dok je Krešimir Lončar zabio 14.



Bila je to neizvjesna utakmica od samog početka, pa do kraja, s tim da je ipak daleko više vremena u vodstvu proveo Himki. Dvije minute prije kraja je rezultat bio 66:66, no tada je ruska momčad na krilima Lončara napravila seriju i odvojila se od suparnika. Kod gostiju je najbolji igrač bio Caner-Medley sa 23 poena i 11 skokova.

U utakmici za treće mjesto Lietuvos Rytas je pobijedio Spartak iz Sankt Peterburga 71:62. Najbolji je igrač u litavskoj momčadi bio Renaldas Seibutis sa 21 poenom.

I u trećoj sezoni Eurokupa važnu ulogu igrali su Hrvati. Prošle godine Marko Popović je bio MVP finala sa svojim Uniksom, a Aleksandar Petrović, tada trener Cedevite, je zbog odličnog rada ponio epitet najboljeg trenera u cijeloj sezoni. U premijernom izdanju Eurocupa najkorisniji igrač cijele sezone je bio, pak, Marko Banić iz Bilbaa.

 

Final Four Eurocupa, finale:


Himki - Valencia 77:68

za 3. mjesto:

Lietuvos Rytas - Spartak 71:62

Pročitajte više