Kiks koji će im odnijeti London? Rukometašice na startu kvalifikacija izgubile od Nizozemki!

HRVATSKE rukometašice katastrofalno su otvorile kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. U španjolskoj su Guadalajari poražene od Nizozemske 28:29 (12:14).

U skupini s našima su još i domaćin Španjolska i Argentina, a dvije prvoplasirane reprezentacije će u London. Nakon današnjeg kiksa, teško je očekivati da će izabranice Vladimira Canjuge biti na tim pozicijama.

"Čak je i nizozemski izbornik na konferenciji za medije nakon utakmice rekao da mu nije jasno kako smo tako loše odigrali. Nije ni meni, nažalost moje cure su opet izgubile u glavi, nemamo hrabrosti za ključne utakmice. Kad smo igrali u ožujku protiv Danske izgledali smo odlično jer smo cilj, plasman na Europsko prvenstvo, već ostvarili i grča nije bilo. Ne mogu vjerovati da moje djevojke u najvažnijoj utakmici generacije, ovoj protiv Nizozemske, odigraju tako loše, da im odlazak na Olimpijske igre predstavlja prepreku, a ne motiv. One su bile u velikom grču koji nisam nikako uspio razbiti. Preostaje nam sada nadati se da će Španjolke dobiti sutra Nizozemsku barem s dva razlike kako bismo onda u nedjelju svladali Španjolsku i tako ipak ostvarili cilj. Bit je to jako teško, ali izlaza više nemamo", rekao je izbornik.

Uvjerljivo najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Maja Zebić s 11 golova, Miranda Tatari zabila je šest, a Andrea Penezić dodala je četiri pogotka. Vratarke nisu bilo u top-izdanju (Grubišić, Žderić i Jelčić zajedno su skupile 10 obrana).

Ekipu Nuzozemki predvodila je Louis Abbingh sa 10 golova, dok je njihova vratarka Marieke van der Wal obranila 10 udaraca prema svojim vratima.

Hrvatska u drugom kolu u subotu od 10:45 igra protiv Argentinki, dok je dvoboj protiv Španjolske u nedjelju u 12:30.

Pročitajte više