Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Bodovi i večeras ostaju u Ledenoj!

Foto: Cropix / D: Krajač

>>> Sve analize današnjih utakmica pratite na adresi za pametno klađenje,dvoznak.com.

Medveščak je krenuo u svoju KHL sezonu i to na senzacionalan način. Čak su sedam golova utrpali moćnom, najtrofejnijem ruskom klubu CSKA-u iz Moskve. Bila je to rapsodija u plavom, nešto što smo stvarno rijetko gledali čak i u EBEL-u. Sjajno su Medvjedi krenuli u utakmicu i već do 13. minute vodili sa dva gola prednosti preko Cheechooa i Popovicha. Prvo je Cheechoo skrenuo udaraca Letanga, potom je Popovich topovskim udarcem pogodio u situaciji Medveščaka sa igračem više i bila je to naznaka sjajne utakmice. U drugoj trećini očekivalo se da se CSKA malo razbudi no od toga nije bilo ništa, a na 3-0 povisio je Foster također u situaciji sa igračem više na sjajnu asistenciju Montadora.

Nakon toga CSKA je zabio svoj pogodak i malo preuzeo inicijativu, ali desetak minuta kasnije Ryan Vesce zabija još jedan powerplay gol za Medvjede i tu se nazirao kraj priče iako se gajio veliki respekt prema ˝Crvenoj armiji˝. U trećoj trećini svoje druge golove na utakmici zabili su Cheechoo i Vesce, a još jedan powerplay gol dodao je Linglet za konačnih 7-1. U trećoj se trećini CSKA vidno demoralizirao, a Medvjedi su to kaznili i postavili vrlo visok rezultat.

"Nismo očekivali ovakav rezultat. Ulazeći u utakmicu smo govorili o tome kako trebamo igrati svoju igru, i kako je utakmica odmicala, bili smo sve bolji. Imamo još puno prostora za napredak, pod pritiskom nismo diktirali tempo kao što smo željeli. Rezultat je odličan, ali trebamo poboljšati svoju izvedbu na ledu“, kazao je trener Medveščaka, Mark French.

"Malo smo lošije ušli u utakmicu. Dečki su vjerojatno bili jako uzbuđeni zbog odličn atmosfere, ali smo sve bolje igrali kako je utakmica išla dalje, a 4 gola s igračem više su nam svakako pomogla da pobijedimo. Igrali smo čvrsto, držali se svog sustava i zbog toga su igrači CSKA Moskve često završavali na klupi za kažnjene igrače. Doma ćemo morati ovako igrati iz utakmice u utakmicu, želimo biti momčad koju je teško dobiti na domaćem ledu. Trener French nam je prije utakmice rekao da moramo vjerovati u sebe i u sustav igre koji smo uigravali u predsezoni, a velik obol pobjedi dao je večeras izrazito raspoloženi Dekanich na golu“, sjajan osvrt na utakmicu ponudio je kapetan Medvjeda, Alan Letang.

Čak četiri od šest situacija sa igračem više kapitalizirati su igrači Medveščaka što je fantastičnih 66 posto. Taj je segment igre funkcionirao stvarno savršeno, a i cijela je ekipa bila raspoložena i raspucana te nošena pjesmom navijača iz ˝sektora B˝. Medvjedi su tako pokazali da će biti vrlo slaviti u njihovom ˝Brlogu˝, a ne treba ni reći koliko bi ova pobjeda mogla podići samopouzdanje momčadi pred ovaj susret sa opasnim Dinamom iz Rige.

Medveščak i dalje igra samo bez ozlijeđenog braniča Kyla Klubertanza. Latvijci su pobjednički ušli u novu sezonu svladavši imenjaka iz Minska u svojoj dvorani u četvrtak. Bila je to utakmica na mali broj udaraca, zatvorena, prvi dio pripao je Rigi, dok je Minsk dominirao u zadnjoj trećini. Dinamo iz Rige pokazao je čvrstinu u svojoj dvorani, odigrali su solidno na razini cijele momčadi, a pojačanja su se pokazala vrlo dobrim.

Odlično su otvorili utakmicu i poveli već u drugoj minuti susreta preko Gintsa Mejie koji je zabio na asistenciju novopridošlog Hosse. Već u desetoj minuti zabili su i drugi gol u powerplay situaciji koju je realizirao Kyle Wilson ponovo na asistenciju raspoloženog Hosse.

Srednji dio utakmice prošao je bez pogotka, a u posljednjoj dionici stisnuo je Minsk i stigao do pogotka u 47 minuti što je naravno uvuklo nervozu u domaće redove, no stvar je spasio sjajni vratar Rige Mikael Tellqvst sa nekoliko sjajnih obrana pred sam kraj utakmice. Tellqvist ja na kraju završio susret sa visokih 94 posto obrana što je fantastično za ulazak u sezonu.

"Napravili smo glupu pogrešku kod njihovog gola i to je uvuklo nervozu u naše redove, a kraj utakmice učinilo dramatičnim. Sva sreća pa je sve dobro završilo i što smo pobjedom pred domaćim navijačima krenuli u sezonu, to će nam svakako dati dodatno samopouzdanje“, kazao je junak utakmice Marcel Hossa koje je upisao dvije asistencije.

Nove akvizicije tako su se pokazale odličnima, Hossa je asistirao, Wilson je zabio i iz prve utakmice može se zaključiti da će Dinamo iz Rige biti bolja momčad nego prošle sezone. Za primljeni gol krivi su sami, izgubili su jedna pak, vratar Tellqvist bio je nemoćan reagirati i gol je bio neizbježan. Bez te pogreške dojam bi bio još bolji, no slavili su i puni samopouzdanja dolaze u Zagreb gdje neće biti nošeni svojim navijačima koji su im kod kuće veliki vjetar u leđa.

Prognoza: Medveščak - Dinamo Riga

Konačni ishod tip: 1

Medveščak vidim kao ekipu s većim izgledima za konačnu pobjedu. Razlog nije samo razbijanje CSKA u petak. Gosti iz Rige i nisu nešto uvjerljivo krenuli u sezonu, doma su se namučili sa Dinamom iz Minska, a još su si pred kraj utakmice pogreškom "skuhali“ dramu i jedva izvukli pobjedu. Medvjedi imaju širi kadar od gosta i možda to zvuči čudno, ali tako je. Riga u trećoj i četvrtoj liniji ima samo domaće igrače, dok Medveščak ipak ima tri odlična bekovska para i tri izbalansirane napadačke linije koje ne vjerujem da gosti mogu cijelu utakmicu držati pod kontrolom. Medvjedi su u petak pokazali sjajan powerplay i realizaciju, a Dekanich je na vratima sasvim sigurno dobio dosta samopouzdanja. Gosti su puno više poznati kao domaćinska ekipa, koja na gostovanjima većinom čeka svoju priliku, no u Ledenoj i nisam siguran da će je dočekati. Medveščak se napunio samopouzdanjem, gosti ne izgledaju posebno uvjerljivo te mislim kako bodovi ostaju u Zagrebu.
 

Pročitajte više