Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Emelec kod kuće ima 11 pobjeda u nizu

Foto: AFP

SVE najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

U skupini 5 Cope Libertadores odigrana su već četiri kola i ovo je jedan od ključnih mečeva za konačni rasplet. Važno je naglasiti da se u slučaju istog broja bodova na kraju gleda ukupna gol-razlika, a ne rezultati u međusobnim susretima. Emelec i Penarol trenutačno dijele drugo mjesto sa šest bodova, a dva kola prije kraja vodeći Velez im bježi za tri boda.

Emelec u igri drže bodovi osvojeni na domaćem terenu. Poražen je i kod Penarola i kod Deportes Iquiquea bez postignutog gola, ali je zato pred svojim navijačima svladao Velez i čileanskog predstavnika.

U dobroj je formi, u domaćem ekvadorskom prvenstvu nanizao je svih osam pobjeda i iako ima utakmicu manje svojim najbližim pratiteljima bježi za čak sedam bodova.

Na svom stadionu George Capwell upisao je 11 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima i igranje u najvećem ekvadorskom gradu, velikoj luci Guayaquilu, njegova je najjača prednost.

„Svjesni smo da je suparnik vrlo težak, no mi ćemo tražiti pobjedu s kojom bismo se nastavili nadati prolazu u sljedeći krug“, kaže veznjak Emeleca, Fernando Gimenez, a trener Gustavo Quinteros se nadovezao: „Spokojni smo, jer imamo jaku momčad koja stalno zabija golove, što je ključno.“

Loša vijest za njega je što ne može računati na kažnjenog i vrlo važnog braniča Achiliera, kojeg će zamijeniti J. L. Quinonez, no zato su se od ozljeda oporavili prvi vratar Dreer i reprezentativni veznjak Pedro Quinonez.

Penarol je u gostima svladao Deportes Iquique, ali vani je sveukupno gledajući vrlo neuvjerljiv. Od zadnjih devet gostujućih dvoboja u Copa Libertadores, dobio je samo Iquique, a izgubio čak sedam puta.

Golovima svojih najopasnijih napadača Olivere i Zalayete prošlog petka su svladali Central Espanol u gostima te tako zadržali mjesto u vrhu urugvajskog prvenstva sa samo bodom zaostatka za prvim mjestom.

Bod bi za njih bio vrlo dobar, jer u posljednjem kolu dočekuju slabašni Iquique, dok Emelec ide u goste Velezu.

No trener Jorge da Silva, koji je u nedjelju doveo momčad u Ekvador,  ima ogromnih problema s izostancima. Zbog ozljeda neće moći nastupiti dvojica ključnih igrača i bivših reprezentativaca Urugvaja, branič Dario Rodriguez i veznjak Fabian Estoyanoff, out su i pričuvni napadač Carlos Nunez te veznjak Miguel Amado, dok se inače standardni branič Damian Macaluso oporavio od ozljede, no nije još 100 posto spreman i najvjerojatnije neće startati. Nema ni bivšeg veznjaka Schalkea i Leccea, Carlosa Grosmüllera, koji nije u kadru zbog loše forme.

„Imamo problema, Rodriguez je majstor koji diže momčad, a falit će nam i brzina Estoyanoffa. No imamo sjajnu momčad i momke koji čekaju svoju šansu. U Ekvadoru nismo doživjeli nikakve neugodnosti, dapače, ljudi su prema nama vrlo ugodni. Respektiramo Emelec, ali vrijeme je da Penarol napravi uspjeh“, poručio je trener gostiju Jorge da Silva.

Prognoza:   

Emelec - Penarol, tip 1

Emelec i Penarol dva kola prije kraja imaju isti broj bodova i bore se za prolaz dalje, no možda ova utakmica i neće biti presudna, jer u posljednjem kolu Urugvajci imaju puno lakši zadatak od Ekvadoraca. Emelec je na svom stadionu vrlo jak, dobio je 11 utakmica zaredom u svim natjecanjima, između ostalih i vrlo jaki Velez. U sjajnoj su formi i nemaju većih problema s izostancima, za razliku od svog gosta. Penarol ima dvojicu izvrsnih napadača Zalayetu i Oliveru, ali nema ključnih igrača obrane i sredine terena, Rodrigueza i Estoyanoffa. Taj hendikep će teško nadoknaditi, a u gostima ionako nisu baš uvjerljivi. Od zadnjih devet utakmica vani u Copa Libertadores, poraženi su čak sedam puta.

Pročitajte više