Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: Važnost utakmice obrane stavlja u prvi plan

Foto: AFP

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Hokej na ledu, NHL, St. Louis - Chicago

St. Louis je niz od šest pobjeda i čak tri utakmice u kojima nisu primili pogodak prekinuo na gostovanju kod Columbusa gdje su uvjerljivo izgubili iako su bili bolja momčad. 

Situacija na tablici za njih je još uvijek dobra no nekakva serija poraza za njih bi mogla biti kobna pošto je razlika od prve momčadi izvan playoffa pet bodova. St. Louis zato mora u ovoj utakmici ići na pobjedu protiv vrlo jakog Chicaga inače bi se stvari mogle i dodatno zakomplicirati. Igrali su u fantastičnoj formi šest utakmica, igrali su briljantnu obranu, a onda su u zadnjoj utakmici kod Columbusa nerazumljivo primili četiri pogotka. I to četiri pogotka iz samo 19 udaraca što nikako nije dobro. Oni sami su imali 32 udarca, uspjeli su zabiti samo jednom. Nisu baš nešto pretjerano uvjerljivi u napadu u zadnje vrijeme, a izvlači ih odlična obrana. Chicago su pobijedili prije desetak dana u gostima što im može biti samo prednost no u prethodna dva susreta ove sezone nisu bili te sreće.

"Ne možemo biti razočarani jer nismo odigrali loše. Ponekad stvari jednostavno ne idu u smjeru prema kojem želite. No zato u nedjelju moramo izaći spremni i iskupiti se za ova poraz", kazao je kratko i jasno branič Jordan Leopold.

Blues je bez neko vrijeme već bez napadača Langenbrunnera, Oshiea i Nicola što lako moguće dodatno utječe na loše napadačke predstave. Chicago je neprikosnoven ove sezone na Zapadu. Drže prvo mjesto kojeg će vjerojatno i zadržati, a nakon što su osigurali playoff nisu maknuli nogu s gasa već su nastavili igrati u odličnom ritmu. 

Tako su u seriji od četiri pobjede za redom u kojima su prvenstveno igrali dobru obranu no ni napad ne zaostaje ni malo za njom. Definitivno su jedni od glavnih kandidata za veliko finale ove sezone jer na Zapadu možda ni nemaju pravog izazivača osim možda Ducksa ili Canucksa.
Nakon pobjede protiv Minnesote kod kuće su svladali i Wingse nakon produžetaka no nije da će ih ti produžeci nešto posebno mučiti, a i pomogli su Detroitu da upiše bod pa ih onda dokrajčili. Uz to su i osigurali divizijski naslov tom pobjedom pa sada mogu i s te strane puno mirnije disati. Naravno ostaje im još konferencijski naslov no i njemu su jako, jako blizu. Igraju odlično u zadnje vrijeme kao i tokom cijele sezone i ipak su favoriti protiv Bluesa.

"Ovo je rekao bih samo početak. Mi smo super motivirani i gladni pobjeda i uspjeha. Dobar je osjećaj osvojiti diviziju jer već sada imamo osiguranu prednost domaćeg terena u prve dvije runde. Ovo će nam dati dodatni poticaj da se i dalje borimo svaku večer punom snagom", kazao je napadač Jonathan Toews. 

Hawksi su bez centra Bollanda no to nije tako strašni izostanak. Drugih problema nemaju što je odlična novost za njih. Chicago je slavio u dvije od tri njihove utakmice ove sezone no u posljednjoj je Blues pokazao da mogu biti opasni. Za domaćine je utakmica jako bitna što bi uz vrlo dobre obrane sa obje strane trebalo jamčiti nešto zatvoreniju utakmicu.

Prognoza:

Zbroj golova 5,5 tip: manje

St. Louis u velikoj je borbi za playoff i ova im je utakmica itkekako važna jer bi porazom jako kompromitirali svoje šanse. Protivnik im baš i nije lak. Najbolja obrambena ekipa lige - Chicago. Chicago igra vrhunsku obranu tokom cijele sezone, a nisi sada se nisu opustili jer su još u lovu na prvo mjesto konferencije. Domaćin u zadnje vrijeme igra fantastičnu obranu izuzev ovog zadnjeg nesretnog poraza od Columbusa no i u njemu su ostali u under. Zanimljivo dopustili su samo 19 udaraca no sreća im je okrenula leđa. U tri prethhodne utakmice upisali su shutout što zvuči nevjerojatno. Znači imamo vrlo veliku važnost utakmice, imamo ekipe koje igraju odlične obrane, a veliku ulogu u svemu igra to što St. Louisu nedostaju ček petorica napadača što ih uvelike ograničava u napadu pogtovo u zadnje vrijeme. Dvije od tri njihove ovosezonske utakmice ostale su ispod ove margine, vjerujem da će i danas. Chicago na gostovanjima igra još jaču obranu, St. Louis se neće lako otvarati, a i u odličnoj su obrambenoj formi tako da mislim kako je under ovdje praktički sigurna stvar.

Pročitajte više