Korejci se hvataju za slamke; Wilmots odmara pola momčadi

Foto: HINA

U posljednjoj utakmici skupine H snage će u Sao Paulu odmjeriti Južna Koreja i Belgija.

Iako još imaju teoretske šanse za plasman u osminu finala, nakon debakla u susretu s Alžirom, Korejci izgledaju vrlo neuvjerljivo. Pogotovo što će s druge strane biti izabrana vrsta Belgija koja napreduje iz utakmice u utakmicu.

No kako su Belgijci već osigurali plasman u osminu finala, očekuje se kako će Wilmots odmarati svoje najbolje igrače. Kompany i Vermaelen su lagano ozlijeđeni. "Ne radi se o teškim ozljedama, ali čuvat ćemo ih da se oporave do osmine finala", rekao je Wilmots.  .

"Imam priliku uvesti svježe igrače koji nisu igrali tri tjedna i to je dobra trenutak. Ako mogu dobiti malo svježine za osminu finala i čak za dalje od toga, to ću napraviti, dodao je belgijski izbornik.

S druge strane trener Južne Koreje ne odustaje dok postoje još i teoretske šanse za knockout fazu SP-a. "Obrana nam je bila očajna u drugoj utakmici. Tražio sam od njih da se trgnu, jer onako dekoncentrirani doživjet ćemo novi debakl."

"U svakom slučaju okrenuli smo stranicu i maksimalno se pripremili za dvoboj s Belgijom. To nam jedino preostaje, nadati se i vjerovati da može odigrati jednu dobru utakmicu", dodao je.

Vjerojatni sastavi:

Koreja: Ryonm young, Gwos, Ho, Yong, Yueng, Kook-Young, Min, Cheol, Chung-Yong, Chu-Yong

Belgija: Curtois, Vertonghen, Lombaerts, Kompany, Borre, Dembele, Defour, Mirallas, Chadli, Hazard, Origi

Pročitajte više