Kraj puta za hrvatsku senzaciju: Kuznjecov izbacio Pavića, Verdasco u četvrtfinalu Umaga

NAKON što je u 1. kolu senzacionalno izbacio nekadašnjeg prvog igrača svijeta Juana Carlosa Ferrera, mladi hrvatski tenisač Mate Pavić nije uspio preskočiti drugu prepreku na ATP turniru koji se održava na zemljanim terenima u Umagu.

Bolji je od 19-godišnjeg Splićanina, 547. igrača ATP-ove ljestvice, bio dvije godine stariji Rus Andrej Kuznjecov sa 7:6(0), 6:1. Već u prvom gemu meča 137. svjetski tenisač je napravio break, ali Pavić se nije predavao. U četvrtom je gemu uzvratio oduzimanjem servisa i set je na koncu odlučen u tie-breaku. Tu Pavić nije imao nikakvih izgleda, ostao je bez osvojenog poena, a to kao da je utjecalo i na nastavak dvoboja.

Ruski je tenisač, naime, s dva breaka brzo priveo priču kraju i osigurao četvrtfinalni meč protiv prvog nositelja, Španjolca Fernanda Verdasca. Inače, Pavić i Kuznjecov su se susreli drugi put u karijeri, a Rus je slavio i lani u kvalifikacijama zagrebačkog Challengera.

Dodajmo i da je branitelj naslova na umaškom turniru, Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, bez većih poteškoća pobijedio Talijana Fabija Fogninija sa 6:2, 6:4.

 ATP Umag, 2. kolo:

Verdasco (1) - Gulbis 6:2, 3:6, 6:1

Kuznjecov - Pavić 7:6(0), 6:1

Berlocq (5) - Trungelliti 7:6(4), 4:6, 6:1

Dolgopolov (3) - Fognini 6:2, 6:4

Pročitajte više