Krajanova štićenica i dalje gazi: 18-godišnja Robson izbacila Na Li

18-GODIŠNJA Britanka Laura Robson, 89. na WTA ljestvici, nastavlja sa sjajnim igrama na US Openu. U 3. kolu pobijedila je 8. tenisačicu svijeta, Kineskinju Na Li 6:4, 6:7(5), 6:2.

Otkad je nedavno izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan, bivši trener Dinare Safine, Dominike Cibulkove i Jelene Janković, počeo raditi s Laurom Robson, na preporod najveće nade britanskog ženskog tenisa nije trebalo dugo čekati. Nakon što je u 2. kolu u mirovinu ispratila Belgijanku Kim Clijsters, već u sljedećoj rundi je tenisačica iz Londona, rođena u Melbourneu, pobijedila još jednu bivšu Grand Slam pobjednicu.

Odigrala je Robson sjajan meč protiv Na Li i priredila veliku senzaciju. Mogla je Britanka lako slaviti i u dva seta, ali je nakon izgubljenog drugog u tie-breaku ostala čvrsta u trećem i nakon zaostatka 2:1 nanizala pet gemova do kraja meča. Osvojila je čak 83 posto poena nakon pogođenog prvog servisa, uz 9 asova.

Robson, koja je nedavno na olimpijskom turniru u Wimbledonu osvojila srebrnu medalju u mješovitim parovima s Andyjem Murrayem, prvi je puta u karijeri izborila osminu finala na nekom Grand Slam turniru. Sljedeća protivnica u New Yorku bit će joj braniteljica naslova i sedma nositeljica, Australka Samantha Stosur, koja je sa 7:6(5), 6:2 eliminirala Amerikanku Varvaru Lepchenko.

"Bilo je stvarno teško. Želim zadržati pozitivni pristup i protiv Stosur, nemam se čega bojati", rekla je ljevoruka Robson, najmlađa tenisačica među 100 najboljih i prva Britanka nakon 1991. godine i Jo Durie koja se probila u osminu finala u New Yorku.

Među 16 najboljih je i 11. nositeljica, Francuskinja Marion Bartoli, koja je u 3. kolu svladala sunarodnjakinju Kristinu Mladenovic 6:2, 6:4.



US Open, 3. kolo:

Robson – Li (9) 6:4, 6:7(5), 6:2

Stosur (7) – Lepchenko 7:6(5), 6:2

Bartoli (11) – Mladenovic 6:2, 6:4

Pročitajte više